fredag, januari 12, 2007

Jätteverbena

Februarinumret av Allt om trädgård kom idag och det fanns två underbara bilder på Jätteverbena i den. Jag har funderat över Jätteverbena förut. Jag har ett minne av en otroligt vacker bild på jätteverbena och rosenskära från någon tidning förra året och grunnat lite på den. NU har jag kommit på var jag ska ha den. Som ett svävande flor längst bak i den gula rabatten! Jag har ju satt en massa allium i den rabatten. De blommar i lila på försommaren. Då kan verbena ta vid det efteråt. Okej. Rabatten är redan proppad, men man kan ju testa ju.

Tyvärr har jag inga egna bilder på Jätteverbena men hittar några här:
UW-Madison Botanical Garden
Goodhumus.com
Oregon State University

8 kommentarer:

Ann-Christin sa...

Men vad roligt, jag har precis läst Allt om Trädgård och också bestämt att det måste bli en Verbena i sommar! Den är ju så otroligt gracil men ändå stor!

Ska du dra upp den från frö eller "fuska" och köpa en liten planta i vår?!

/Ann-Christin

Hannele sa...

Jätteverbena har fröat av sej hos mej och överlevt vintern :)

anneli sa...

Jätteverbena är fantastiskt fin! Jag har ingen själv, men blev också sugen när jag såg bilderna i AoT.
Trevlig helg!

carina sa...

Det tror jag blir toppensnyggt!

Eva sa...

Blir säkert jättesnyggt! Är så imponerad över hur mycket du får gjort i din trädgård.
Kram!

Lotta sa...

Det blir nog jättevackert med en Verbena som bakgrund och gult och lila är jättefint ihop, läckert! Det lät också jättefint med Rosenskära och Verbena, jag hade ju inte tänkt så Verbena men när du gav tips om den kombiantionen så blir jag ju jättesugen! Men frökorgen är full för säsongen, kanske kan byta till mig en planta, jag kommer ju ha ett stort antal Pelargonnävor om jag har tur.... :)

Helny sa...

Jag har också tänkt sätta verbena i år. Hade bestämt mig för det redan förra våren men jag glömde bort den när jag skulle beställa frön och när jag väl kom på det var det försent tyckte jag. Men i år blir det i alla fall! Den blir nog snygg i din rabatt!

Anonym sa...

Jag fick flera sådda verbena förra sommaren.
I dag skolade jag om dem, de satt så torftigt... hoppas nu de tar sig.. de är ju så otroligt fina/åsa
(asaostlin på www.tradgardsblogg.se