onsdag, januari 31, 2007

Fröerna har kommit!

Nästan två veckors leveranstid. Buxusbeställningen kom också idag. Hade hoppats på måndag, men men. Glad blev jag av sakerna! Jag visar gärna en annan dag. Nu är det mörkt och inte fotovänligt.

Jag har delat upp fröerna i högar. De perenner som ska ut ska jag ta hand om så snart som möjligt. Jag har frågat efter godisburkar i mataffärn och nästa leverans är till helgen och de har lovat att lägga undan. Annars slänger dom alltid burkarna. I helgen tänkte jag alltså så.

Verbenan ska jag låta ligga ute över vecka sju för att sen ta in och väcka. Pelargonerna sår jag också efter vecka sju (februari-mars stod det i sårådet!). Vi tänker åka bort och det är ju bra om man slipper passa med vattningen.

Resten av fröerna ska sås senare i vår.

Ingen stress alltså. Men det är klart, man vill ju gärna vara igång. Jag ser avundsjukt på hos alla er där det gror!

PS. Ikväll var det Poirot och för första gången gissade vi rätt mördare!

8 kommentarer:

carina sa...

Spännande!

Och vad bra med lite nya tips på trädgårdsbloggar att läsa i vintermörkret. Det är så svårt att hitta godbitarna i bloggosfären och eftersom jag gillar att läsa om andras trädgårdsbestyr så tackar jag extra för det!

Andreas Blomquist sa...

Vad ledsen jag blir på Posten. De utlovar 1 eller max 2 dagars leverans och så tar det flera dagar. *suck* Hoppas i alla fall att du är nöjd med produkterna!

Vella sa...

Skulle så stort se Poirot och somnade såklart innan jag fick veta vem som var mördaren....så, vem var det?

Nettan sa...

Vem var mördaren? Somnade också. väntar också med mina sådder. Ska beställa några fler också. n

Karin A sa...

Nämen vilken tur att de äntligen kom! Jag är jättesugen att sätta fingrarna i såjorden igen men får också lov att vänta ett par veckor till.

Lilla B sa...

Visst är det spännande och läckert att komma igång med sådd. Jag väntar några veckor till. Bergslagsklimatet är rätt hårt. Bättre för mig att lugna mig med sådd än att få rangliga växter som inte kan planteras ut i vettig tid.

Maria sa...

Ja tänk att det är dags nu för sådd... så skönt att gå mot ljusare tider! Jag måste gå och ta hand om mina pelargoner som övervintrar i bodan.

Linda V sa...

carina: Hejsan! Kul att du hittat hit! Hoppas du hittade några nya trevliga bekantskaper! Välkommen tillbaka!

andreas: Visst är det irriterande. Oja, jätteglad över produkterna!

vella: Jag har svarat på din blogg nu!

nettan: Har svarat dig med :-)

karin a: Mataffärn hade glömt lägga undan de där godislådorna så jag har inte kommit igång än. Jag har visserligen en miljard krukor, men de där godislådorna verkar så praktiska!

lilla b: Lysrör, jag säger lysrör ;-)

maria: Ja, det är snart dags att väcka mina också. Mina få som jag övervintrar. Grämer mig nåt otroligt att jag glömde mina pelargoner ute när snön kom i oktober...