fredag, januari 05, 2007

Försöker switcha

Då och då försöker jag byta upp mig till nya blogger, men det går inte! Är det någon som varit med om att det inte går på flera försök och att det sen vips, funkar?! Jag tycker det är nervigt varje gång jag testar för tänk om bloggen kraschar? Känns som man borde ta en backup på nåt sätt.

En annan sak jag undrar är varför man ibland får meddelandet "Live bookmark feed failed to load" på vissa bloggar i Firefox. Alltså... Firefox har en funktion där man kan göra "live bookmark" av bloggar med rss-flöde. I bokmärkeslistan kan man sen föra markören över en blogg och så kommer en lista på de senaste blogginläggen. Men ibland får man ovanstående felmeddelande och då kan man inte ens gå till bloggen på det bokmärket. En del bloggar kommer aldrig ur det läget och en del är så tillfälligt, som min egen just nu.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har Firefox och för tillfället har det varit trögt att komma till min egen blogg, men hela internet har varit lite trögt, vet ej.. Byta till beta var problemfritt, man måsta bara vara väldigt noga med att stava allt rätt.

Anonym sa...

Så segt när det strular på blogger. Ikväll fungerar det iaf bättre. Det där med live bookmark känner jag inte till. Vad är fördelarna med betablogger? När jag startade min blogg var det inte "tillgängligt".

Linda sa...

hannele: När jag försöker byta så får jag meddelandet att det inte går för tillfället och att det antagligen beror på att min blogg är för stor. Trist.

Karin A: Betablogger har kategorier, det vill jag ha. Mitt försök med manuell uppdatering av mina kategorilistor stöp pga min lathet!

hanna sa...

Jag kan inte heller byta till nya blogger. Får meddelandet att det tyvärr inte går att flytta min blogg just nu.

Linda sa...

hanna: Jag läste ett tips på Blogger help group att det kan vara sidmallen det hänger på. Man kunde testa ta en backup, byta till en ny template och testa switcha. Det har jag testat ikväll, men det funkade inte för mig. Kändes ändå som ett bra tips så jag ska testa det igen någon gång.

Anonym sa...

jag har bytt till nya Blogger helt utan problem. är det fel på mig?
Snälla Bullen, hjälp mig! :o)

Hannele sa...

Linda, när jag bytte, så hade jag säkert lika mycket bilder som du.

Anna sa...

Va? Vadå byta till nya blogger. Fattar inget! Ska man det?

Anonym sa...

Jag bytte till nya Blogger nästan på en gång när Betan kom ut - det gick jättebra. Men jag tog en extra backup för säkerhets skull och sparade på annat ställe utifall att något skulle gå fel.
Det kan ju kanske bero på att så många byter nu så att det är för tufft för servrarna deras - det är ju mycket som ska klaffa för att det ska fungera. Men annars så har jag ingen aning om vad som kan vara problemet...

Kram

karin sa...

Oj,oj,oj, om inte du kan, hur ska jag då kunna, du jobbar ju med datorer... Men back-up borde man ta hur som helst, om man vill ha kvar det man skrivit... Lät bra att man får kategorier på ett enklare sätt i den där Beta för det vill jag också ha, men jag väntar nog ett tag, du kan ju skriva hur du gjorde, för du kommer att lyckas så småningom.
ps. Gissa vilka som kom hem i natt! M och A är hemma! Äntligen! ds.