torsdag, januari 18, 2007

Fröbeställningen

Nu är äntligen beställningen skickad. Det blev Impecta som fick ta emot beställningen. Så lätt att klicka, så svårt att vara rationell. Nåväl, här är listan:

(Uppdaterat: Jag kollade aldrig att länkarna till fröerna var okej. Det var de inte. Jag lyckas inte länka direkt till sidan som presenterar respektive växt. Ni får använda sökverktyget hos Impecta. Jag beklagar.)

Echinacea 'White Swan':Sanguisorba officinalis:Papaver paeoniflorum 'Black Dragon':Lathyrus 'Black Knight':Lathyrus odoratus 'Martha Crimson':Tomat F1 'Sweet Olive':Astrantia 'Rose Symphony':Pelargonium F1 'Appleblossom Orbit':Cosmos bipinnatus 'Sea Shells':Cosmos 'Early Summer'


Geranium 'Silver Shadow':Verbena bonariensis:Bilderna är från Impecta och publiceras med tillstånd.

7 kommentarer:

carina sa...

Åh den där luktärten Martha Crimson var ritkigt förfärlig ;^)men annars skulle jag gärna klicka hem vartenda ett av dina val.

Stjärnflocka är så fint, det har jag inga. Pionvallmo är ettårig, va? tror itne riktigt jag har tålamod att pyssla om ettåringar men maffig var den. Vad kul det är med fröbeställnigar, när ska dina sorter sås?

Anonym sa...

Så mycket fint, nästan allt skulle gärna få bo hos mig. Favoritfärger dessutom (jag gillar bäst mörkt, rosa och vitt)! Sanguisorba sådde jag förre året, flera sorter, men jag tror inte det blev något. Hur läcker som helst....

Anonym sa...

Vilka fina! jag ska beställa fröer för första gången, är det något man ska tänka på? Lycka till!

Anonym sa...

Vad spännande! :-) Impecta har fina blommor.
Jag håller på att så fröer hemma som bara den nu, börjar inse att jag kanske köpte på mig för många. Men det får jag lösa på nåt sätt när det börjar bli för trångt i fönsterbrädorna! :-)

Ronja sa...

Mycket fint!

Stor eloge till dig som bad om lov innan du publicerade bilderna! Det slarvas alldeles för mycket med det.

Linda sa...

carina: Ja, Martha Crimson, visst var den crimsig! Så där stark i färgen. Jag tror de där två kan komplettera varann. Sen har jag några andra sorter också hemma. Stjärnflocka köpte jag tre plantor av förra somaren, så det kanske var ett onödigt frököp... det går ju att dela. Kan ju vara kul att ha vid ett plantbyte! Vallmon var ettårig, men enligt uppgift kan de sås på friland. När fröerna ska sås, hm det är nog olika för alla! Pelargonen och verbenan är det nog mest bråttom ded.

karin a: Jag börjar falla för det mörka. De har gjort mig oberörd innan. Nu skulle jag gärna vilja blanda in nåt mörkt i rabatterna. Med allt det rosa!

hulukvarn: Om du ska börja så redan nu behöver du fixa extra belysning i form av lysrör. De flesta fröerna vill gro i rumstemperatur, men sen växa upp lite svalare. En sval källare är perfekt. Vissa fröer behöver kyla för att gro, det brukar stå på påsen.

i min vackra värld: Du, risken är stor att det blir för mycket för mig med! Min plan är att så en lagom mängd av varje! HAHA.

ronja: Det är klart. Man måste värna upphovsrätten! Det är därför jag sällan har andras bilder i bloggen, jag orkar inte alltid maila och kolla om jag får publicera. Det brukar inte vara några problem med företag. Utom Ikea! Jag fick inte visa deras bokhylla :-(

Anonym sa...

Byt ut "butiken" i länkarna mot "eline" så ska du se att det fungerar igen.

Exempel: http://eline.impecta.se/images/products/8817b.jpg

Vi har skaffat STÖRRE server och därför tvingats ändra länkarna :(.

Odla lugnt!

Mvh. Micke på Impecta