måndag, juni 18, 2007

Stop 2. Derome Kryddor & Perenner

Det var betydligt lummigare än senast, men tyvärr hade inte rosblomningen i rosengången kommit igång. Nu när jag kollar bilderna så tog jag inte ens någon bild på det. Här är en bild på dammen. Uppdaterat: Karin A var också där och hon tog bild på gången!Blodtopp är så läcker. Jag har ju sått såna, men de är så mikrosmå fortfarande.Ett gulligt fuskfönster.Mitt ressällskap trodde jag var sjuk för jag shoppade ingenting på hela dagen. Men det enda som jag verkligen ville ha var den här fyllda ljuvliga vallmon. Intensivt rosa med silverskimrande bladverk. Tyvärr var plantorna slut. Jag har googlat och tror att det är en Papaver paeoniflorum. Asch, är den ettårig?En annan läcker vallmo som var till salu var den här flikiga. Färgen var lite speciell, en dragning åt aprikos.

5 kommentarer:

Fundera grönt sa...

Det är väl bra att man vet vad man vill ha?! Lätt hänt ju att få habegär och sedan inte veta var man ska placera allt man råkat få med sig ...

Åsa sa...

Härliga bilder.. och blodtopp var fin..=)/åsa

Gunilla sa...

Nämen, det är ju du!!! Satt och bläddrade i Allers Trädgård i går kväll och upptäckte dig. Naturligtvis måste jag spana in din jättefina blogg (jag måste faktiskt erkänna att jag har varit här och smygtittat förrut utan att veta att det var du). En sådan härlig trädgårdsutflykt vi gjorde igår och vad fina dina bilder blev.
Fast nu står krukorna på rad med både frösådder och köpta växter som bara vill ner i jorden och tiden räcker inte till... Det dåliga samvetet gör sig påminnt. Kanske vi ses på onsdag; jag vet ännu inte om jag kommer eller ej.
Gunilla

Linda V sa...

Fundera grönt: Jag vet inte vad du pratar om ;-)

åsa: Ja, den svävar ovanpå det andra!

gunilla: HEJ!! Kul att du hittat hit! Utflykten blev kanon! Jag ser fram emot fler liknande. Nu blev det ju inställt på onsdag, kanske vi ses nästa vecka istället. Ha det!

Maria sa...

Den där vallmon liknar en som jag haft som är ettårig, jag hörde att den kallades "Vallmopion" och det ser ju ut som en blandning av vallmo och pion. Mina var dock mörkt vinröda och ljust vitrosa. Jag har kanske frön av dem om det skulle vara intressant.

http://jagblommar.blogspot.com