onsdag, juni 06, 2007

Nationaldagsbilder

Förra året blommade dessa till midsommar. Det fortsätter vara tidigt i år. Hoppas ni haft en underbar dag!

Syrendoften i trädgården byts ut mot schersmindoft:Doftlös paradisbuske, men så vackert översållad i rosa just nu.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Linda! Ramlade in på din blogg under lite sök på trädgård. Det var ett tag sedan vi sågs, Martin var någon vecka gammal om jag inte minns fel...Han har fått en lillasyster som är 2 år nu. Kul att kolla på din blogg. Du är hängiven trädgårdsentusiast måste jag säga. Kul och se en trädgård i zon 2! Här harvar vi i zon 6 och det krymper ju urvalet på buskar och träd. Har tyvärr stött på min första liljebagge idag och trodde inte att de fanns här uppe men tydligen har de spritts sig hit :-( Liljor är en av mina favoriter och de brukar alltid vara så pålitliga och jag vill inte att de blir uppätna! Annars försöker vi vara ute i det fina vädret och njuta av all prakt!
Kram från din gamla kollega
Jenny

Eva sa...

Åh, vilka härliga bilder. Och grattis till artikeln i Allers trädgård (att rubriken blev lite tokig är ju inte ditt fel, och du var ju ändå bland de första i alla fall *ler*)

L8 sa...

Här har varken schersminen eller paradisbusken slagit ut ännu. Och det gör faktiskt inget om det dröjer lite till...

Hälsar L8 (som legat still hela dagen med förkylning och feber - inte alls som det var tänkt att fira 6/6)

L8 sa...

Kom på att jag måste köpa Allers trädgård i morgon!

~~L8

Åsa sa...

Tänk vi hade en schersmin i många år.. men den var alltid full i svarta löss=(, inte såg den ut som din! Paradisbuske måste jag bara ha! den har jag tittat på i flera år! =)/åsa

sericea sa...

aaah, fina bilder. jag känner doften ända hit.
jag har en bild till dig på min sida! :o)

Karin A sa...

Mmm härliga bilder! "Som vanligt" kan jag konstatera att det är tidigare hos dig än hos mig. :) Har läst artikeln i Allers nu och den var ju jättetrevlig och tack för omnämnandet... :)

Vi får höras om den 16! Hittar ingen mailadress här men om du vill maila mig så kan du titta på min blogg.

Linda V sa...

Hej Jenny!!! Kul att du hittade mig och min blogg! Men hjälp, varför har jag inte hört av mig :-o Hoppas allt är bra med dig och familjen. Är det månne så att du också blivit trädgårdsintresserad? Jag tycker det är hur roligt som helst! Men dock inte roligt med liljebaggar, men det är bara att knäppa dem när man ser dem! Hoppas du hittar till Maria också! Hon bloggar också, men har en paus just nu. Min e-post är förnamn@efternamn.com Ha det och hälsa!

eva: Tack!

l8: Det dröjer väl lite innan de är i full blom. Men visst är det för tidigt!

åsa: Löss har jag väl, men jag tror faktiskt jag varit förskonad på schersminen.

sericea: :-D

karin a: Jag är inställd på den 16:nde, men har inte gjort nåt mer åt det! :-) Mycke nu.

kicki sa...

Min schersminbuske fick vi ta ner i fjol efter att den i flera år varit överfull av lus, nu har den kommit tillbaka lite men blommar gör den inte på flera år...jag längtar efter doften, den är ju helt underbar, speciellt på kvällen..
Kicki i Värmland

vildängel sa...

Ohh, vad härligt med alla dessa underbara dofter som sprider sig i trädgårdar land och rike runt den här årstiden. :)

lotta sa...

Härligt att man har dofter som avlöser varandra. Min schersmin har knopp men Paradisbusken blommar, trots att jag var hård med beskäringen i fjol. Nu väntar jag på Doftpion och Honungsrosen som har så många, många knoppar... och är bara 2 år gammal - extra glad är jag att inte Rådjuren har hittat den och nu når de inte upp till knopparna - precis som kursledaren på trädgårdskursen sa! Hurra - jag kan ha rosor!!!

Hannele sa...

Visst är paradisbusken fin, schersmin har vi inte på berget.