lördag, juni 02, 2007

Taskig rubriksättning i Allers trädgård

Ni som läser kommentarerna har säkert sett att jag är med i en artikel i Allers trädgård. Det är himla roligt! Samtidigt är det jobbigt. Jag är inte lika anonym nu... Själv så har jag fortfarande inte läst tidningen, men Hannele har fotat av artikeln. I ett dygn var jag lyckligt ovetande om den jobbiga rubriksättningen:
Linda var först - och blev beroende

För det första så var jag inte först. Jag var säkert en av de första, men knappast först. Jag läste inga trädgårdsbloggar innan jag började, men både Desirée och Linn i Molkom hade sina bloggar innan mig. Uppdaterat: För att inte tala om Slottsträdgårdsmästaren!

För det andra är "beroende" ett alldeles för starkt och värdeladdat ord. Bloggen har blivit ett behov för mig, jag fortsätter att blogga och jag fortsätter att läsa andras bloggar. Men när jag är bortrest så mår jag ju inte dåligt av att jag inte bloggar! Jag använde ordet i intervjun och det var korkat av mig för när jag ser ordet i en rubrik så känns det så kvällstidningsaktigt. Jag gillar det inte.

Jajja, nu fick jag gnälla av mig lite. Intervjun gjordes i slutet av januari och jag fick läsa artikeln innan tryck och med några förändringar i fakta så tyckte jag att Monica skrev en väldigt trevlig artikel! Vet ni om att journalisten blev så inspirerad att hon gick och startade en egen blogg efter detta? :-)

Undrar om vi får ännu fler trädgårdsbloggare nu? Tveka inte att börja kommentera!

13 kommentarer:

NinaH sa...

Hej Linda. Trevligt möta dig IRL idag! Blev en härlig dag på Botan- visst?! Nu har jag tittat runt här på din trevliga blog också! Reportaget i Allers Täädgård hade jag läst- som du vet. Men du: Jag upplevde det bara postitivt med tipset om din t-blog. Och andras... Inte tänkte jag så ordagrant på vad de valt som rubrik eller så... Som läsare (i alla fall jag!) så ser jag till helhetsintrycket!;-) Välkommen till min blog- när du har lust att kika mer;-)...: http://ninahsblog.blogspot.com/

Hannele sa...

Grattis till fin artikel, alla journalister vet ju att man måste locka läsare ;)
Synd att missa Botaniska i år igen, om det inte är Trädgårdsrundan, så är det studentfest eller 75-års kalas, eller allt på samma gång ;)

Linda V sa...

ninah: Tack, det är väl så att man är extra känslig när man själv är inblandad! Kul att få träffa dig också! Nu ska jag se till att jag bokmärker din blogg!

hannele: Det brukar inte vara den som skriver artikeln som sätter rubrikerna. Det är typiskt när allt ska hända samtidigt!

Helena sa...

Grattis till artikeln!! Det var ju en överraskning att se den när jag läste Allers häromdagen! Kul!

Jag fick oxå hem pionboken "av misstag" häromdagen, men den var ju härlig och böcker kan man ju inte få för många av...

Marina sa...

Jag läste om dig i tidningen och gick sen raka vägen upp för att skaffa mig en blogg. http//marinastradgard.blogspot.com
Jag fick inga negativa tankar av rubriksättningen, blev bara lockad att börja själv. Det är nog som det skrevs att man är extra känslig när det handlar om en själv.

Karin A sa...

Visst kan man fundera över rubriksättandet men jag tror ingen reagerar negativt på rubriken i tidningen. Du var ju en av de första och beroende kan man ju vara på olika sätt. :)

Fina bilder från Botan! Blåregnet ser verkligen underbart ut (vill ha!) och jag kan bara säga detsamma om klockbusken.

lotta sa...

Jag instämmer - det var en trevlig artikel om dig och din trädgård och jag tror inte andra tänker på "beroende" på ett negativt sätt, jag får ju erkänna att det är lite svårt att låta bli datorn och bloggar om kvällarna ;) Roligt att du omnämnde min blogg som en av dina tips =) Förstår att ni hade en trevlig träff i Botaniska med trädgårdsvänner och vacker miljö. Det är så mycket vackert ute nu så jag skulle bara vilja åka runt och njuta av vackra trädgårdar - har ju fått blodad tand nu efter Skåneresan och skall genast notera andra trevliga resor i kalendern.

Linda V sa...

helena: Kul att du såg den! Trädgårdsböcker kan man i alla fall inte få nog av!

marina: Så roligt att du börjat blogga!!! Lycka till!

karin a: Det är väl det att man kan tolka ordet på så många sätt. Jag borde inte ha använt det i intervjun eftersom jag inte gillar att se det uppblåst sådär. Men det är skönt att höra att det är så många som inte tänkt på det så.

lotta: Ja men det är klart, du har alltid så mycket fint att visa i din blogg. Jag gillar den jättemycket! Nu ska jag kolla om du lagt upp några bilder från skånetrippen!

AnnicaB sa...

Det var en jättetrevlig artikel i Allers Trädgård. Jag reagerade inte alls som du på rubriken, hade inte reflekterat på den om du inte nämnt den här. Kanonbra alltså!
Planterade min Katherine Adele precis innan det blev mörkt idag, i sällskap med de 2 nävorna jag fick från Karin A, då tänkte jag minsann på er två :)http

karin sa...

Det är så där med tidningar, de väljer själva hur de vill uttrycka sig och vad de vill lägga tonvikten på - dessutom lägger de till och drar ifrån utan någon tanke på absolut sanning. Som när jag var med i Amelia, minns du det? Nåja, jag kan inte tänka mig att någon blir sur för det som Allers skriver, det var en jättefin artikel hur som helst.

steve sa...

Tjenare.

Artikeln i Allers fick mig hit iallafall så så illa är det ju inte..
Svärmor hade tidningen som bonus och gav den till oss.
"Hisingsbonde" jag också med ett relativt nyvunnet intresse för trädgård, kommer följa din blogg då den är intressant, och jag kommer med största sannolikhet kolla in er andra som bloggar oxå..
:)

Anonym sa...

Ja, du lockade mig med artikeln. Jag blev nyfiken och startade en blogg. Vi får se hur det går...förhoppningsvis ska jag kunna lära mig detta och därmed kunna dela med mig i mitt stora intresse precis som andra gör. En mycket positiv artikel tycker jag...du inspirerade mig och ordet "beroende" tog jag inte så allvarligt på.....tycker man om trädgård så är ju även det ett beroende som man inte vill vara utan.......

Tiger sa...

Hej Linda! Mycket trevlig artikel. Jag blev nyfiken och försöker nu starta en blogg.....försöker nu lära av dig och andra bloggar....vi får se hur det går...tar tacksamt emot tips. Jag finns på tigerstradgard.blogspot.com. Välkommen på besök!