söndag, juni 24, 2007

Annicas trädgård

Är det inte roligt att hälsa på i andras trädgårdar? Annicas trädgård har jag anat på bild, men att få se den i verkligheten, med alla dofter och detaljer och helheten och Annica som berättar om den är ju något helt annat. Så roligt! Tyvärr tog jag nästan inga bilder, så kolla hos Karin också.

Trädgården är ca 500 kvm, men innehåller så mycket. Perennarabatten vid infarten med detta träd som jag inte lär mig namnet på. I rabatten fanns även japansk lönn, en stjärnmagnolia, daggkåpa och olika perenner, bland annat denna stjärnflocka. Den liknar inte den vanliga stjärnflockan utan är mycket större och har inte några långa strängar. De över hundra rosorna ryms på baksidan. Så fint det hunnit bli på så få säsonger. Det var väldigt vackert med stäppsalvia och nävor tillsammans med de romantiska rosorna. Jämför gärna denna bild med Annicas bild som togs 25 maj.
Annica sa namn på nästan varje ros. En jag ska lägga på minnet är Jacques Cartier. Växer snyggt, doftar gott och vackra rosa rosor.Ena stunden vill man ha större trädgård så man får plats med alla träd och trädgårdsrum man vill ha och andra stunden vill man ha en mindre trädgård så att man möjligtvis kan ha en chans att hålla välskött och prydligt. Efter att ha sett Annicas trädgård och sen kom hem lutade det mer åt det senare... :-)

Efter alla mina utflykter på sistone så blev jag sjuk på onsdagen och har varit helt orkeslös så inget mer är gjort i min trädgård. Nu mår jag bra och gräsklipparen är lagad så i morgon klipper jag klart gräsmattan. Sen hoppas jag att det blir en bra trädgårdsdag. Jag måste ge mig på operation "skydda min trädgård från rådjur lite bättre" för det är kalhugget på sina håll. Jag kanske fotar förödelsen i morgon. Helt klart så ska jag sluta ha en massa känslor för växter, jag pallar inte att bli ledsen. Försöker kallt konstatera "jaha, den med" och hoppas att den repar sig. Ha en bra söndag allihop!

9 kommentarer:

lotta sa...

Vad mycket fint ni sett på er Trädgårdsresa - Pioner i mängder! Tänk att det finns så många olika sorter. Annicas trädgård var jättefin och alla växter och framför allt rosorna ser ut att trivas bra. Instämmer i vad du skriver om den rosa Stjärnflockan - min vita och mörkare rosa ser inte ut på samma sätt. När man besöker andra trädgårdar så får man inspiration och vill nästan alltid förändra något... Men glöm inte att gräset INTE är grönare på andra sidan.... din trädgård är jättefint och många vackra rabatter och du har privilegiet att äga en stor trädgård - det skall du vara glad för - min lilla yta lär aldrig bli större hur jag än försöker*ler* Hoppas du mår bättre idag och det ser ut att bli en dag perfekt för trädgårdspyssel - ha en skön söndag!

Monica sa...

Skönt att du mår bättre...och vilken fin trädgård du varit på besök i. Var o kikade på Annicas trädgård och hennes fina rosor och allt det andra..håller också med om stjärnflockan var väldigt fin och annorlunda mot de jag har.. Här ska jag försöka gå ut och rensa lite ogräs det växer ju kopiöst nu efter allt regn..o jag hoppas att det inte kommer mer men molnen ser väldigt mörka ut..håll tummarna för nu får det vara nog..=)/kram Monica

Hannele sa...

Fina bilder, tänk så mycket får plats även i en liten trädgård.

karin a sa...

Vad bra bild du fick av famsidan! Trädet var fint men jag minns inte heller namnet för det var hemskt svåruttalat. :)

Skönt att du är bättre nu!

Marina sa...

Trist att du blev sjuk men skönt att du mår bättre nu. Här blev det bra trädgårdsväder idag. Den rosa rosen är fin. Jag kan också vara kluven när det gäller stor eller liten trädgård av samma skäl som du skrev, men oftast lutar det åt att jag vill ha stor. (Är egentligen ganska nöjd med storleken på den jag har, kanske lite störr vill jag ha.

AnnicaB sa...

Så trist att du blev sjuk. Du smittade inte oss i alla fall - här är vi krya.
Trädet på framsidan är en Japansk dvärgpil 'Hakuro Nishiki', fullkomligt omöjligt att uttala.
Det var så kul att ni kom hit - det måste göras om - men först kommer jag till din trädgård!

Hannele sa...

(Nu la jag en bild på på Constance Spry-tornet, hade två, från olika håll.)

Åsa sa...

Verkligen fint.. och vad mycekt rosor..100 st?? och hon kan namnen.. beundransvärt.. vacker.. ros.. jacques....=)
Tala inte med mig om rådjur.. jag hägnade in med fisketråd.. suveränt!!!/ åsa

AnnicaB sa...

Stjärnflockan heter Astrantia maxima.