tisdag, juni 05, 2007

Plantbytesblommor i blom

Förra året fick jag denna biokovonäva vid plantbytet i Botan. Nu blommar den för första gången!Ikväll upptäckte jag att violkungsljuset jag fick vid samma byte (och glömt bort :-o) blommar! Vilken smygare. Den måste jag ju försöka föröka. Den passar i mitt lila tema!Vid plantbytet med trädgårdsnätverket fick jag denna omärkta näva som nu slagit i blom.Den här blommade redan när jag fick den i lördags. Nora Barlow-akleja, så himla söt!

7 kommentarer:

sericea sa...

Biokovon är toppen.
jag ska ha en 'Black Barlow' akleja i en rabatt på jobbet. den är fräsig.

Marie sa...

Underbar bild på Nora Barlow-akleja. Verkligen supersöt! Alltid lika kul att titta in i din blogg... Ha en bra dag!

Tyra in Vaxholm sa...

Vilken underbar Akleja, bara måste ha!! Jätte söt.

karina sa...

Violkungsljuset har jag dragit upp från frön och den kom bra, annat var det med mycket annat. En del lyckas man med och andra inte. Det är tur det finns lite växtmarknader, för där får man tag på lite svårhittade sorter. Gladioluserna har kommit igen efter förra säsongen. Tänk om Dahliorna också ville komma år efter år, då skulle det finnas jättemycket hos mig.

karin a sa...

Kul att Biokovonävan blommar! :) Undrar just om Violkungsljuste kom från mig? Den frösår sig lite lagom själv men du kan ävan skörda fröna och så. Den okända nävan var riktigt söt men vad kan det vara för någon sort!? Spännande! Ska vårda min Nora Barlow-planta från Botan och hoppas på lika fin blomning som hos dig. En jättefin bild!

Hannele sa...

Vilka godingar, ha en riktigt trevlig Sveriges nationaldag.

Linda V sa...

sericea: Jag hoppas mina nya nävor växer till sig och sprider sig. Jag gillar mattor av näva! Jag köpte frön till Black Barlow, men har inte fått ner det i jorden.

marie: Kul att du tittar in!

tyra: Det finns så många olika söta aklejor.

karina: Det är lite ynkligt med en enda litet kungsljus. Kanske den frösår sig självt? Dahlior har jag inte börjat tänka på än, men det finns många läckra sorter har jag sett.

karin a: Det kan nog vara från dig, men det minns jag dock ej. Kommer bara ihåg att jag fick fingerörten. Dumt att man inte sjrev upp ordentligt! Jag vet inte vad det är för näva, men den påminner om min flocknäva, men lite mindre och en annan färg.

hannele: Detsamma!