söndag, maj 20, 2007

Plantbyte och planterat

Idag var det så dags för den första aktiviteten med trädgårdsnätverket i Mölndal. Vi blev inte mindre än 20 personer! Alla hade med sig en massa spännande växter, både uppgrävda från trädgården och frösådda. Först fick alla presentera sig och sina växter och sen var det bara att gå och plocka! Jag tror alla fick med sig fler växter hem!

Efteråt promenerade vi till Annika som bor i sin gamla släktgård några hundra meter bort, där vi fikade. Det var en underbar trädgård! Väldigt lantlig med grusad infart mot huset, ladugård till vänster och det gamla boningshuset till höger. Trädgården var kuperad och hade många perennaplanteringar, fruktträd och buskage. Syrenerna blommade och det doftade så gott. Hon hade massor med vallmo som var sprickfärdiga. Det är så läckert med masseffekt! En annan läcker grej var det trädgårdsrum som utgjordes av en gammal husgrund som fanns kvar efter att ett vagnslider rivits intill ladugården. På stenmuren växte en maffig klätterhortensia och innanför muren fanns rosor och diverse olika växter. Otroligt mysigt och soligt rum!

Givetvis glömde jag kameran.

När jag kom hem så planterade jag mina nya växter. Berits astilbe och Laines alunrot fick plats i luckan i lilla skuggrabatten.Tre nävor som jag inte vet vilka jag fått dem av planterade jag i rosrabatten på baksidan (se nedersta bilden på inlägget från i veckan).En ljusblå iris satte jag i den stora perennarabatten på baksidan (närmast i bild). Jag satte även en höstanemon i den här rabatten. Jag har ju redan höstanemoner här, men jag tror inte man kan få för många!Den söta klockhyacinten planterade jag i hörnet på baksidan där jag tidigare i vår kapade idegranen. Sen fick jag med mig några frösådda växter, men dessa får vara i växthuset ett tag innan jag placerar ut dem.

2 kommentarer:

Marika sa...

Vilka härliga bilder, vill också bli med trädgård :)

Maria H sa...

Visst var det jättekul!
Jag har redan fått mitt straff för att jag påstod att jag inte hade så många sniglar. Har varit borta ett par dagar på konferens, och kom tillbaka till sniglarnas sommarparadis. Hittade en, som måste vara sniglarnas urmoder. Den var en decimeter lång och två tummar tjock. Stod i en kvart och tog sats för att klippa den, men klarade det inte. Skickade den till slut i soporna, de förbränns ju. Uäck. Nu är det upp till kamp!