tisdag, maj 29, 2007

Florinska rosengården

Florinska rosengården visade sig vara ett fantastiskt kråkslott!! Huset ligger på innergården och är inte öppen för allmänheten som besöker handelsträdgården. Man får boka visning.
Jag tror alla som gillar den romantiska shabby chic-stilen får sitt lystmäte här. Framför "Kärlekens hus" finns dammen. Upp till uthusets nock växte en helt otroligt kraftig klätterros. Jag skulle gärna åka dit igen när rosorna blommar. Orangeriet var en plats för avkoppling och läsning. Den liknar ett hus som finns vid Gunnebo slott. Läckra fönster! Utanför vaktade två lejon. Jag köpte en ros, en austinros, Constance Spry. Den rosen klättrar uppför denna träställning. Jan berättade att när han har visningar på sommaren så stannar alltid folk vid denna en lång stund och "oh-ar" och "ah-ar" och luktar på rosorna. Den blir ganska kraftig, jag hoppas den kommer att bli fin i min trädgård. Bladen är lite lätt röda och det var en egenskap jag letade efter.De här vackra rosenbågarna har han till försäljning för 4200 kr. Snygga och rejäla!Det var inte många rosor som blommade, men det var mycket som stod i knopp. Otroligt läckra randiga knoppar har denna:Som faktiskt blommade med någon enstaka blomma! Blommorna är små, kanske 5 cm i diameter, men väldigt söta.Jag fotade en namnskylt, Single Cherry, men när jag googlar på namnet så ser ju inte Single Cherry ut så här, måste ha fotat fel namnskylt som skulle hjälpa mig att minnas... Någon som vet?

4 kommentarer:

Marie sa...

Vilka fina foton! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med rosen...
Tack för tipset om Florinska rosengården, jag har faktiskt inte varít där fastän jag bor i Kungälv.. skäms :(
Men det blir helt klart en tripp snart!
Ha en bra kväll!

Maria H sa...

Skumt, har absolut för mig att det var den rosen. Men Internet har väl aldrig fel?
Häftiga knoppar var det i alla fall!

Linda V sa...

marie: Kul att du kommenterade! Roligt att hitta nya bloggar. Visst måste du besöka Florinska. De håller dessutom på att anlägga nåt parkliknande på ängarna. Massor med annorlunda träd. Kan vara intressant att se det växa fram.

marie h: Nä allt på Internet är sant :-) Ja jättefina knoppar var det! Kul att träffa dig!

karin a sa...

Ja Single Cherry är det ju defintivt inte men himla fin är den. Besökte Florinska förra året och tog mig en tur i genom trädgården då. Shabby chic är verkligen inte en överdrift men charmigt är ju stället och vilka underbara rosor han har. :)