söndag, maj 27, 2007

Frösådderna

Igår plockade jag ut alla frösådderna ur växthuset. Min plan var att plantera ut.Dock hann jag bara med en del av rosenskärorna. Mitt Snigelfritt tog slut och jag törs inte plantera utan att preparera med snigelgift. Huvva, har inte varit ute och kollat om Snigelfrittet jag hade höll sniglarna borta i natt. Rosenskärorna på bilden är sådda i godislådor och är aldrig omskolade. Lustigt nog är dessa frösådder mycket kraftigare än de rosenskärorna jag sådde tidigare och omskolade på korrekt sätt.Denna bricka måste ha drabbats av en snigel eller nåt, den ser uppäten ut! De bortre är rosenskäror, bara stumpar kvar. De främre är mina hett efterlängtade salvior. Det är bara att konstatera att jag misslyckats med salvia i år igen :-(På samma bricka hade jag nävorna, men de är helt oskadda?! Det är nog dags att plantera ut dem! (På översta bilden syns nävorna uppifrån nere i högerkanten.)Till sist en bild på pelargonsticklingarna jag köpte på mässan. Gissa om jag kollade på bladen när jag köpte :-) Kan tyvärr inte namnen i huvudet.Mina egna är ungefär lika stora. Dock har jag inte så många kvar, har gett bort de flesta!!

5 kommentarer:

Ronja sa...

Wow! Vilka häftiga pelargon-blad!

Opievallmo sa...

Du ser onekligen ut att ha en del att göra när det ska planteras ut.
När jag läser dina tankar om sniglarna måste jag säga att jag är tacksam att vi inte har de problemen här hos oss. Man ska nog vara tacksam för att man inte behöver bekymmra sig för värre saker än underjordiska gnagare...

sericea sa...

men va sjutton, vilken rosenskäreskog du har! mina ser taniga o eländiga ut nu efter mer än en månad. och dom är omskolade enligt konstens alla sätt och vis. aaargh!
lycko dig! :o)

Christina W sa...

Salvia är svårt tycker jag... Har aldrig sått det men köpt färdiga plantor som jag lyckats ta död på.

Linda V sa...

ronja: Ja visst var de fina!

opievallmo: Underjordiska gnagare har jag ännu inte drabbats av. Verkar inte alls så kul.

christina w. Skönt att höra att det är fler som har problem.