måndag, maj 14, 2007

Dagens bilder

Nu blommar mina syrener!Jag har sex syrener tror jag. Den här gallrade jag väldigt kraftigt i höstas. Jag tycker den har ett fint växtsätt, men lite gles just nu kanske. Men härligt maffiga blomklasar.Revsugan blommar! Här håller den på att smita ut i gräsmattan!Igår grejade jag med detta. De närmsta tunnlarna innehåller potatis och de bortre lök, persilja och dill. Sockerärtor och bönor ska jag sätta mot nätet (som jag måste förankra på något sätt). Squash och frilandsgurkor tänkte jag också rymma på ytan som är kvar. Gurkorna måste dock försås vilket jag inte gjort...Tajmingen med flytten av sommarplantor ut till miniväxthuset var ju inte den bästa. Idag har det varit blåsigt och rätt kyligt. Bland perennerna är det rudbeckian Magnus som går bäst. En av plantorna har verkligen skjutit i höjden så jag börjar misstänka ett ogräs där...Kolla vilka spännande perenner jag fick med mig från Derome! Dessa väntar på en plats i trädgården. Måste gräva!

12 kommentarer:

Malin sa...

Ja här har det också blåst...är imponerad av att du fått så mycket gjort trots blåsvädret och så fint det är.
Jag är nyfiken på vad det är för växter du har i påsarna...det där lila...
Malin

Linda V sa...

malin: Om det är den lila blomman du tänker på så är det en brunnäva. Det rödbladiga i framkant är en höstblommande aster. Bakom är ett diamantgräs som blir 1,40. I andra påsen finns hostan Sum and Substance och en rödbladig veronika.

Tyra sa...

Visst är det underbart med syrener! Jag får nog vänta en vecka till sedan brakar de loss! Det går så fort nu bara jag vill att tiden skall stanna upp lite nu så att man riktigt får njuta!
Ha det bra/TYRA

karina sa...

Hoppas det inte är ett ogräs som dykt upp. Har slutat förså gurkor, för de dör "alltid". Men sår jag direkt i drivbänken med plastram över så får jag kraftiga plantor. Vilket härligt syrenträd, mina är på ½ m stadiet ännu, men det ska bli träd på rad som en häck, är tänkt. Visst blir man glad över kassarna man bär hem med alla dessa växter.

anneli sa...

Kommer du ihåg syrénhäcken vi satte förra våren? Den står i knopp nu:)
Inte alla plantor kommer att blomma men de flesta. Den har vuxit och är nästan en meter hög på vissa ställen. Otroligt roligt. Annars ser ju min tomt mest ut som ett ökenlandskap just nu. Fast på fredag kommer gräsmattan:)
Hr du sått Rudbeckia? Du är så himla duktig, vet du det? Jag är grymt imponerad över allt du kan och gör.

Ewa sa...

Jag blir så avundsjuk på att våren kommit så långt hos er! Här händer ingenting nu, det är bara kallt och regnigt. SMHI "hotar" tom med snö hemmavid idag...

Apropå ingenting, jag såg din bror idag! Eller rättare sagt, mamsen berättade att det var din bror som gick förbi deras hus när jag åt frukost imorse, jag visste inte att det var din bror jag såg...

vildängel sa...

Än är det ett bra tag innan jag får njuta av doftande syrener - men oj vad jag ska njuta av aromerna när den väl blommar. :)

Moni sa...

Syrener är bland det bästa jag vet!
Jag får enorma "plock-impulser" när jag ser dem, men jag försöker alltid att hålla mig.

Jag vill ju inte bli påkommen av nån sur tant när jag står och drar i nån syrenbuske...

Men jag älskar verkligen att plocka blommor och göra egna buketter. Det är nåt från barndomen tror jag...

Hannele sa...

Vi har inga syrener ännu.

Anna sa...

Det är så härligt med syrener. Tänkte ut och fotografera några idag. De måste blomma väldigt tidigt i år. De brukar blomma till skolavslutningen har jag för mig.

Ha det

liviro sa...

Vilket fint växthus, jag har också titta på ett liknade. Men hos oss blåser det ganska mycket. Hur tycker du att det fungerar?, Har du det uppe hela sommaren?

Linda V sa...

tyra: Det går riktigt fort! Tur att man behöver kaffe ibland, annars skulle jag aldrig stanna upp och titta!

karina: Jag tänkte ju ha frilandsgurka, men har inte hunnit så dem än. Undrar om jag lyckas! Syrener kan vara lite tröga i starten har jag förstått. Himla härligt med syrenhäck så här års!

anneli: Oj just det, såg att ni skulle rulla gräsmatta. Måste kolla om du uppdaterat! Japp, jag har sått rudbeckia, både Magnus och en vit jag inte minns namnet på. Tack för berömmet, du vet väl hur impad jag är över ditt arbete med Cosas!

ewa: Det är ruskigt vilken skillnad det är mellan norr och söder just den här tiden. Men det exploderar bäl hos er också nu? Nämen såg du brorsan!! Kul, det kan inte vara lätt att hålla reda på alla mina brorsor :-)

vildängel: Ja, man måste stanna och snosa!

moni: Visst är det härligt med en klase syrener i en vas! Jag förstår din impuls! En dag kanske du har egna syrener på en kolonilott?! :-)

hannele: Men nu då?

anna: Ja, förra året blommade de till skolavslutningen, det är nog det vanliga. Det är en vanlig buske på skolgårdar av naturliga skäl!

liviro: Jag har bara haft växthuset i vår men jag tänkte nog ha extra värmekrävande växter i den i sommar. Eller så tar jag ner den om jag behöver utrymmet. Har inte bestämt mig än. Jag köpte den i första hand till mina frösådder på våren. Det blir väldigt varmt därinne på dagen, dock behåller den inte värmen på natten vilket är lite jobbigt så här när man försöker avhärda växter. Jag är dit och täcker på natten, och det går ju det med. Med tanke på blåsten så får man förankra med sten för att den inte ska blåsa iväg. Jag tror inte mitt växthus håller pall för stormen Per...