onsdag, maj 09, 2007

Trädgårdsnätverket i Mölndal

Ikväll träffades vi i arbetsgruppen för det som ska bli trädgårdsnätverket i Mölndal. Nu är det igång! Vi har redan planerat några träffar:

v 20. Söndag 20 maj kl 11. Plantbyte + picknick
Vi träffas på Västergården i Kållered där Vuxenskolan hyr lokaler. Vi öppnar våra bagageluckor och byter plantor med varann! Vi kommer att dela ut inbetalningskort så man kan bli medlem i Svensk trädgård. Efteråt promenerar vi till Annika som bor några hundra meter bort och äter medhavd picknick i hennes stora trädgård. Hos henne kan vi hjälpa till med att kupa potatis!

v 22. Måndag 28 maj. Besök på en plantskola
Mer info om vart vi åker och vilken tid kommer senare. Berit är kontaktperson.

v 24. Besök hos Lasse och Elisabeths trädgård i Kållered som senare i sommar får besök av TV-programmet Söderläge, så får vi se "före" och "efter". Mer info senare om vilken kväll det blir (förhoppningsvis måndag eller onsdag). Annika är kontaktperson.

Söndag 17 juni. Trädgårdsdag hos Derome kryddor & perenner. Vi tänkte att vi kan samåka dit, men bestämde inget.

Sen tyckte vi att det var lite svårt att ordna något i juli. Vi har bokat in en ny planeringsträff i augusti då vi planerar höstens träffar. Nu i början handlar det väl mest om att lära känna varandra.

Studiecirkel Hemträdgården
Redan nu bestämde vi att vi ska dra igång en studiecirkel som vi kallar Hemträdgården. Då träffas vi onsdagen efter att tidningen Hemträdgården kommer ut och diskuterar tidningens innehåll. Nettan är kontaktperson! Första träffen blir 23 augusti.

Vill du vara med i nätverket och få mailutskick om träffarna så kontaktar du Caroline Närhi på Vuxenskolan i Mölndal:
Telefon: 031- 87 47 46
Mobiltelefon: 0708-55 30 05
E-post: caroline.narhi@sv.se

Lite bakgrundsinfo om detta nätverk
Vuxenskolan har i några år ordnat trädgårdskurser i Mölndal och märkt att det finns ett ganska stort intresse här. I samarbete med Svensk trädgård drog de ihop en träff i mars där intresserade kunde lära känna varann och komma med idéer. Av de 25 som var där (+ några som inte kunde komma) bildades en arbetsgrupp på ca 10 personer som träffades ikväll. Inbjuden var också Elisabeth från Svensk trädgård. Hon berättade att nätverk är nya grejen, det ska vara enkelt att träffas och man ska inte behöva ha ordförande och kassör och så. Men med Svensk trädgård i ryggen så har man t ex tillgång till trädgårdsrådgivare, föreläsare, trädgårdsresor och tidningen Hemträdgården.

Vuxenskolan hjälper till att administrera och de ger oss tillgång till lokaler att vara i. Som tack så tar vi närvaro på träffarna och rapporterar in.

9 kommentarer:

AnnicaB sa...

Gud vad jag blir avundsjuk. Jag bor i en för LITEN stad för att dra igång sådanan underbara aktiviteter.....

Diana sa...

Jösses vad aktiv du blivit innom trädgård sedan du köpte huset 2005! Himla kul tycker jag och det är så roligt att läsa din blogg och se vad som händer hos dig. Lycka till med allt!

Hannele sa...

Det var fullt upp, när hinner du med egen trädgård ;)

Nettan sa...

Tjoho vad roligt det ska bli det här!!! Känns kul att vara igång och att det händer lite framöver...Kul å ses igen för resten!

karina sa...

Vad mysigt med plantbyte och fika. Vi ska gå på växtbytardag på Capellagården i början av juni. Det brukar sälja lite ovanliga sorter så det ska bli kul. Man får alltid några med sig hem, och det är ett trevligt utflyktsmål.

Lotta sa...

Nu har jag mailat och anmält mig! Jättekul skall det bli och tror att det första som jag kan boka in är Derome kryddor. Jag har iof pratat med en annan vän om att åka dit men jag kan kanske lura med henne i nätverket också =)

maloppa sa...

Åh så roligt det låter med ett trädgårdsnätverk och bra upplagt verkar det också. Vet att de dragit igång en trädgårdsförening i Kungälv men har inte varit i kontakt med dem ännu...
Själv ser jag fram emot vår trädgårdsbloggträff och hoppas det leder till nya bekantskaper. Ska troligtvis åka till Skåne på "Trädgårdsrunda" i juni med Lotta och ev ngn/några till...längtar.

Linda V sa...

annicab: För liten?!?! Jag fattar inte vad du menar :-o

diana: Det finns så mycket att lära sig! :-)

hannele: Ja du, det kan man undra! Men snart är det semester.

nettan: Ja visst blir det kul!! Vi ses på söndag!

karina: Jag känner en som läste där i två år precis. Verkar som en kul plats! Växtbyte är jättebra. Borde dock gräva en ny rabatt inför träffen :-)

lotta: KUL!!!! Vi ses framöver!

maloppa: Det är så himla tråkigt att jag inte kan komma på er träff. Det är kul att lära känna andra som också drabbats av denna galenskap :-)

Ronja sa...

Åh vad härligt med så driftiga människor!
Jag blir lite avis på att jag inte bor i Mölndal... :)