söndag, maj 27, 2007

Apropå Snigelgift

Var det någon som såg Söderläge i onsdags? Jag reagerade på att Sanna sa att det är dumt med snigelgift för att fåglar, igenkottar och andra djur kan få det i sig. På mitt paket står det att det är ofarligt för alla djur utom sniglar. Vad är det som gäller egentligen? Jag pratar alltså om medel som innehåller järnsulfat.

Uppdaterat: Det är inte järnsulfat utan järnfosfat i de här medlena.

5 kommentarer:

karin a sa...

Snigelgift med järnsulfat ska det vara ok för andra djur än sniglarna. Kanske var det tyngre (förbjudna?) grejor som hon talade om...

Usch dessa eländiga sniglar. Häromdagen efter det hade regnat var jag ute och plockade mängder - slutade räkna på 200. Tänkte pröva kaffesump kring känsliga växter, såsom mina hostor.

Hannele sa...

Jag hörde det också, men jag tror inte dom riktigt visste, vad dom pratade om. Problemet är att snigelgift är ganska dyrt om man börjar mata fåglarna med det..

sericea sa...

vi har faktiskt inget problem med sniglar här i stockholm, det är så himla skönt.

Lotta sa...

Snigelfritt? Är det det hon menar? Det matar jag skatorna med och de är ännu fler i år än i fjol.... det skall vara riskfritt för både människor och djur. Däremot kan man få tag i annat om man är kompis med någon handelsträdgård, hur skulle de annars klara av alla små groddar? ..... Hrmmm

Linda V sa...

karin a: Det känns nödvändigt att skydda nysått och nyplanterat med snigelgift, man hinner inte med annars.

Hon visade ett paket som man kan köpa i vanliga affärer så jag tror inte det var nåt special med det.

hannele: Det måste ha varit det hon menade, men det var inte riktigt så jag tolkade vad hon sa!

sericea: Vänta bara!!

lotta: Jag har också en del problem med skatorna. Man får skydda med fiberduk på det mest känsliga!