måndag, maj 21, 2007

Fler bilder från igår

De lila rododendrona håller på att slå ut!Kirgislöken har redan slagit ut:Likaså den oranga nejlikroten. Jag hade ju tänkt en lilagul blandning i den här rabatten, men det blev lilaorange i stället. (Hade glömt att jag hade nejlikrot här.) Men snart ska väl de gula irisarna slå ut ändå, ska bli kul att se hur det blir. I skogsbacken blommar ramslöken jätterams (tack Hannele!).Efteråt kommer ormbunkarna att ta över. De håller på att rulla ut sig!

12 kommentarer:

karina sa...

Man lär sig mycket , framför allt namn. Förra året så sa min granne, att nu har jag sett en vit växt som skulle passa din rabatt. Sagt och gjort så cyklade vi iväg, och grävde upp varsin planta. Först nu så vet jag vad det är, efter läst din blogg. Ramslök den vackra stora liljekonvaljliknande stängeln, som är så ljuvlig. har aldrig varit intresserad av namn utan höjd och färg förut. Men vartefter man läser bloggar så blir det, Aha är det så den heter. M

karin a sa...

Så tidigt allting börjar blomma hos dig - härligt! Rhododendronen dröjer ett tag till här liksom alliumen. :) (Rost)orange och lila är en riktigt läcker kombination. Jag har en inspirationsbild där har man blandat blålila näva och rödrostig röllika. Så snyggt! Ormbunkarna är häftiga när de står där i backen. :)

frugb sa...

Hej Linda!
Det ser fint ut hos dig måste jag säga! Och lite skönt att se att det finns fler som har långa listor på saker som man vill göra! Jag får nästan lite dåligt samvete ibland för jag gör så mycket - men jag prioriterar trädgården framför det mesta nu! Nu verkar det bli varmare på vår sida sverige - underbart!

Hannele sa...

Fina bilder. Inte väl ramslök utan jätterams..

vildängel sa...

Vad härligt med all denna spirande och blommande grönska! :)

Linda V sa...

karina: Hoppas du ser nu att jag skrev fel namn, det är ju jätterams! Ramslök ser helt annorlunda ut!

karin a: Märkligt att det ska vara tidigare här, jag tror att du bor närmare havet? Den där bilden skulle jag gärna vilja se!

frugb: Jag gör ingenting inne nu kan jag lugnt säga!! Tyvärr måste jag jobba ganska mycket på jobbet nu några veckor, men sen lugnar det sig!

hannele: TACK! Jag blandade ihop namnen!

vildängel: Ja, det är kul, särskilt med lökarna jag satte i höstas!

Lime sa...

Ja nu är det lite som julafton varje dag när man tar en vända i trädgården och ser gamla och nya kompisar titta upp ur jorden :-)
Ha en skön vecka!

Åsa sa...

Kirgislöken är på G här också.. men inte har den slagit ut än.. fina bilder.. du visar=) / Åsa

karin sa...

Nu håller det på att slå ut här också, en skir grönska i björkarna...

lotta sa...

Min Allium har slagit ut idag(södersidan) och Nejlikroten lika så, jag tycker orange och lila är fint och fundrar på att plantera Nejlirot vid fötterna på Allium. Jätteramsen blommer hos mig med, en klar favorit och tillsammans med Ormbunkarna blir det en fin "lund". =)

maloppa sa...

Har suktat efter jätterams flera år och på vår bloggträff fick jag bytt till mig två plantor av Lotta. Håller på att göra i ordning en rabatt på gaveln där jag ska plantera dem. Ormbunkar har jag i min framsidesrabatt, älskar den skira grönskan de ger framåt sommaren.

sericea sa...

jag har både strutbräken (stor!) och jätterams. dom är fina i skogsbacken.