lördag, mars 17, 2007

Avverkning pågår

Enda sedan jag flyttade hit har jag tänkt göra nåt med den förväxta idegranen i hörnet av tomten. Det känns lite läbbigt att göra förändringar som märks så tydligt. Idegran bryter ny kvist på stammen så vad jag gjort är att kapa den ca en meter upp. Jag hoppas det kommer en massa grönska åt alla håll så kan jag forma den till en boll. Men visst behövs det nu nåt träd i hörnet?Jag håller också på att avverka sly på allmänningen precis bakom tomten. I april blommar vitsipporna och då vill jag kunna se dem lite bättre.. Och till sommaren vill jag inte ha den här väggen:
Vi får se hur det blir det här året. Jag kanske sabbar vegetationen helt nu när jag tar bort skugga från marken. Men jag försöker spara några träd i alla fall.

6 kommentarer:

Nettan sa...

Jösses, skogshuggar-Linda i farten!! Blir säkert kanon att få bort en del av slyn. Kan nästan tänka mig vilken skillnad det kommer att bli till sommaren. Går själv i avverkningstankar. Det är Tujan vid altanen som kanske får sätta livet till. Har inte bestämt mig ännu men den stjäl väldigt mycket ljus på sommaren. Får se hur det blir. h

Carina sa...

Hej! Vilket väderstreck är det där idegranen står? Ni verkar inte ha någon insyn från det hörnet så för den sakens skull behövs ju inget träd. Om ni behöver solljuset från det hållet så skulle jag välja något lågt träd som bara är snyggt. Kanske något med vacker bark. tjusiga blad eller fina blommor. Glanskörsbär är fint, prunus Accolade har otroligt fin blomning och så asklönn som jag inte kan ha i min zon, tyvärr. Jättefint med ett träd som har lite ljusare blad mot skogsdungens mörkare grönska!

Anonym sa...

Va du avverkar! Det blir luftigt när all den "risiga" grönskan är borta.
Jag tycker att det "gula huset" är jättegullig där den står. Det snöar hälsningar härifrån. mlj

Linda V sa...

nettan: Jag hoppas det blir riktigt bra. Jag förstår hur det är för dig med beslutsvåndan. Du skulle inte kunna klippa in den lite till att börja med?

carina: Det är söderläge på detta hörn. Jag funderar på ett litet fruktträd som kan ge lite skugga på sommaren. När det var som varmast i somras var det jätteskönt att ligga i skuggan av idegranen! Det finns ju många fina träd. Om jag nu vill ha ett växthus så blir det kanske för trångt. Måste tänka och mäta en massa innan jag bestämmer mig! Tack för dina tips!

mlj: Det gula huset får stå kvar så länge, det väger ton! Oj, snöar det hos er. Här har jag hittat mina första krokus. Jag hann se dem innan rådjuren!

Maria H sa...

Oj, vad du sliter! Hävdade ju med bestämdhet på kursen att jag inte har problem med harar/rådjur och andra odjur. Men det var innan jag satte tidiga små läckerbitar, som igår stack upp en dryg decimeter. Idag sticker de inte upp alls... Snyft. Kommer du på onsdag?/Maria H

Linda V sa...

maria h: Åh vad trist att dina första vårväxter blir uppätna. Jag vet preciiiis hur det känns! Fram med nät! Japp, jag har anmält mig till träffen på onsdag. Det kan dock bli snäppet stressigt för jag ska till Borås på eftermiddagen!