lördag, mars 17, 2007

Ritning på hörnet och baksidan

Här är en bild med ritningen över baksidan. Bilderna i förra inlägget visar alltså platsen där jag vill att växthuset ska stå. Verkligen usel kvalitet på bilden, men i alla fall. Jag kan inte lämnat planen som jag skissade på för ett drygt år sedan, även om det kommer dröja nåt år innan jag tar itu med den här plätten. Hur det blir återstår att se. På ritningen syns också hur jag tänkt att plana ut gräsmattan på baksidan. Behöver sätta en kant för att stötta upp. Skulle vilja ha natursten, precis som stenmuren som skiljer vår tomt från allmänningen. Jag vill bygga ett däck, som då kanske kommer i samma höjd som gräsmattan (har inte varit ute och kollat om det stämmer att det kan bli så).

Störig grej: Jag har inte kommit på vad jag ska göra med klätterhortenisan som står i hörnet. Bild från i maj. Efter att den blommat ska jag testa att klippa in den lite. Den kanske kan få vara kvar.

6 kommentarer:

Åsa sa...

Vad fint växthuset låg inbäddat i grönska..!Härliga planer du har!

karina sa...

Jag kan inte så mycket om hortensior, men om man inte vill ha den så hög kanske man kan klippa ner den helt och låta den komma igen i en spalje, bara ett förslag. Hade gärna velat haft den för här är det lite för mycket öppet runt huset. Växthuset ditt får en fin plats och det ska bli kul att följa din väg. Visst är det härligt med energin som man får med trädgården.

Nettan sa...

Tänk vad fint det kommer att bli! Här går det trögt med planerna. Ska läsa lite trädgårdsböcker i veckan och jobba på med min plan...
Idag har jag också varit ute och avverkat. Inte Tujan men väl en hel del kornellris har klippts och sågats bort. Hu, nu kommer ångesten snygande. Blev det för mycket? Borde jag gjort på något annat sätt? Blev formen verkligen bra? Ja, du känner säkert igen det där :-).
Vilken utmärkt idé med en till stenmur. Det är så vackert. Funderar på om inte min trädgård också behöver en sådan :-). Ha det så bra i veckan!!!

Maria sa...

Det ser jättefint ut. Vad blir det för växthussort?

Karin A sa...

Oj här händer det saker! Vilken kanonfin plan du har att arbeta efter. Formen på soldäcket ser trevlig ut. Angående klätterhortensian kanske den är bra att ha kvar!? Kanske integreras i trädäcket om det kommer gå ut dit? Beskära den är ju en möjlighet.

Ska bli mycket spännande att följa vad som händer framöver... :)

Linda V sa...

åsa: Jag tror det blir en bra plats!

karina: Hortensiorna är ju lite olika i storlek beorende på sort. Jag väljer mellan vidjehortensia, trädgårdshortensia och syrenhortensia.

nettan: Kornellen kommer igen så det är lugnt! Man ka skära ner den helt om man vill. Det tänker jag göra med mina nu innan jag ska flytta dem. Idén med min stenmur är jättebra, återstår bara att genomföra den ;-)

maria: Har inte bestämt mig för växthus. Jag gillar ju Florum som är på bilden, men trä kanske inte är smartaste valet på västkusten... Sven Ryheden hade ett förslag som såg ut att bli byggt på platsen. Vi får se. Svärmor sa att hon borde ge mig ett växthus i 40 årspresent... så jag kanske väntar ett tag med denna plan ;-)

karin a: Jag hade nog inte tänkt mig trädäcket ända dit, men jag ser att det är lite svårt att se på ritningen. Där jag har ritat "köket" är det stenplattor idag som jag tänkte man kunde fortsätta ha. Jag ska börja med att beskära den. Grannen har beskurit sin ganska hårt så jag tror jag testar det.