söndag, mars 25, 2007

Mitt lilla växthus!

Idag monterade vi ihop växthuset som vi köpte för halva priset i sensomras. Jag ställde in mina perennodlingar som stått ute i vinter. Det skulle vara kul om de kom igång. Det känns dock inte som de kan ha överlevt vätan de utsatts för (de har typ badat i vatten).Men kolla, massor med plats att odla på!Med den här värmen som varit idag blir man lite sugen att börja odla i pallkragarna också. Men här är det nästan fullt med idegranssticklingar! (Jag har lagt över större grenar för lite skugga).Annars så har jag vårstädat rabatterna i helgen. Jag klippte ner med häcksaxen och lät resterna ligga kvar. Sen har jag plockat kirskål i en av rabatterna. Jag har gått runt och letat vårtecken. Förutom kirskål och maskrosblad så har jag sett citronfjärilar och humlor. Men det är inte så mycket som blommar i trädgården än. Lungörten är lite på gång, kanske en månad tidigare än förra året.Rådjuren har inte gått så hårt åt än. De få krokusarna har fått stå orörda.Mental note: Sätt ännu fler tidigblommande vårlökar!

Vilken härlig helg. Tyvärr har jag inte hunnit så mycket trädgårdsarbete som jag velat för vi har varit bortresta också (iofs kul). Hoppas ni haft det bra!

11 kommentarer:

Åsa sa...

Vad roligt att se blå krokus hos sig.. här har rådjuren mumsat.. Härlig vårdag idag.. man blir på bra humör och springer runt oplanerat i trädgården.. vad får man gjort??? Nja.. inte mycekt!

Hannele sa...

Härligt med sticklingar, gratisbuskar ;)

sericea sa...

åh så tjusigt!
Hoppas det börja växa så det knakar nu. :o)

Linda V sa...

åsa: De här två krokusarna fotade jag faktiskt i skogsslänten utanför tomten! Visst är det bara underbart att få vara ute!

hannele: Ja verkligen! Jag funderar på att sätta en liten häck vid brevlådan och soptunnan. Idegransplantor är ganska dyra ju.

sericea: Det hoppas jag också!

karin sa...

Det syns verkligen väldigt tydligt så här års att vi bor i olika ändar av landet! Visst är det skönt att det är påsk snart så att man får vara ledig och vila upp sig!

Karin A sa...

Praktiskt odlingshus, det kommer du säkert få nytta av! Jag hoppas få tillfälle att klippa ner lite perennris i veckan, än så länge har det bara blivit kogödsel utlagt i rabatterna. Vi har satsat på att plantera vårlökar i ett par år nu och det är verkligen underbart när det börjar märkas. :)

Hannele sa...

Idegran har jag också vid soptunnan, tåligare än exempelvis buxbom, som inte trivdes i torkan i gassande sol. Klipper den fyrkantigt, tänkte, att sopgubbarna inte skulle hitta soptunnan.. ;)

Maria sa...

Härligt med växthus och sticklingar. Vi i norr är avis för vi kan inte ens öppna dörren till vårt växthus för det är så mkt snö. Nu vill man att det ska börja hända saker.

Lantlivs Anna sa...

Åh, äntligen vår! Du får nog mycket glädje av ditt växthus misstänker jag!

anneli sa...

Och krokusen blommar även i Luleå:)

karina sa...

Hejsan.
Det där med plastväxthus är något som jag också ska införskaffa till alla småplantorna. Perfekt lösning som mellanstadie och kanske för någon extrakänslig växt i sommar. Har inte haft besök av rådjuren i vår, de håller till hos grannen bakom skogen. Vårlökar är läckert, ett förslag titta också efter höstlökar. Har hittat i en tidning blå höstlök som är så vacker så. Ska till Zetas och hoppas på turen att hitta där. Har du försökt med åkerbär i din trädgård? Får blandat vilda och köpta och hoppas att jag ska få en nostalgitripp till bardomem när jag sitter och pillrar med dessa goda bär.

Ha en bra dag Karina.