söndag, mars 04, 2007

Dagens bilder

Idag kom solen fram och temperaturen steg till flera plusgrader. Snötäcket minskar. Här kommer några blandade bilder från idag.

Jag funderar mycket över nya entrén. Garaget kommer att stå med den högra väggen på samma ställe som den gamla, men börja någon meter in och sedan fortsätta in i slänten. Det finns ett starkt önskemål från övriga familjen att ha fler platser för bilar på garageinfarten, så trappen kommer därför att flyttas in en bit. Vi måste göra en ny trapp helt enkelt för stigningens skull. Och häcken får flyttas in en bit. Den stora busken till höger är en ädelsyren som jag faktiskt inte gillar jättemycket. Den luktade inte gott! Det känns ganska meningslöst med en syren som luktar illa. Det funkar ju långt in i trädgården, men här går man ju förbi och vill njuta av syrendoften. Jag kan komma på många andra buskar som kommer mer till sin rätt här, så den ryker nog. Jag annonserar väl ut den på blocket? Någon som är intresserad? Den fyller ut bra och fungerar som insynsskydd på sommaren.Det får gärna vara något vintervackert här. Jag måste flytta min brokbladiga kornell, så antagligen blir det den som kommer att stå här i stället. Jag får beskära den kraftigt så det bryter fram många ljusröda grenar. Den här kornellen har inte lika kraftigt röda grenar som den sibiriska kornellen.Nu står jag i slänten och tittar ner mot vinbärsbuskarna. Syrenbusken är längst bort till höger i bild. Här till vänster om vinbärsbuskarna funderade jag i min ritning på att flytta den närmsta busken samt krusbär. Så det blir en kvadrat med bärbuskar. Hm, kanske lite trångt? Jag skulle vilja sätta ett fruktträd närmast i bild där det idag står en vinbärsbuske.I slänten tittar narcisserna fram.Så här ser kvittenfrukterna ut när de frusit sönder!Det är vackert med mossa på stenarna. Det var verkligen härligt idag när solen tittade fram!Bakom den stora perennarabatten på baksidan finns en slags låg stenmur. Den märker man inte av på sommaren.När jag studerade tomtritningarna insåg jag att den här ytan bakom och till höger om stenarna ovan också hör till tomten. Bra att det finns områden man kan ta itu med sen när projekten sinar ;-)Den här lövkorgen längtar efter en vårplantering...Hoppas ni haft en trevlig helg!

10 kommentarer:

Maria sa...

Fina bilder. Man får verkligen vårkänslor en dag som denna.

Lilla B sa...

roligt att se bilder där snön så gott som är borta. Det finns hopp för oss alla även om det är tjockt snölager kvar här.

Åsa sa...

Roligt att gå på guidad tur i din trädgård.. mossiga stenar tycker jag om.../åsa

Moni sa...

Gu' va det är roligt att titta på bilder från din fina trädgård och speciellt nu när det snart kommer att börja smälta och grönska och jag vet inte allt!
Själv ser jag mycket fram emot att få göra i ordning på balkongen!

Julie K sa...

Å så långt våren har kommet til dere. Her har vi tyværr ganska mycke snø kvar, men den minskar før varje dag. Blir spennende å se hur du gjør med trædgården framover.

Karin A sa...

Det är alltid spännande att se bilder från din trädgård. Tomten verkar ju vara väldigt varierad och ge möjlighet till många spännande projekt. Ditt "nyupptäckta" område ser ju ut att ha potential som skugg- eller torvparti. Helgens solsken var underbart.

karin sa...

Ni hade ju lite snö trots allt! Jag tror det blir jättebra så där som ni tänkt med garaget. Här lyste solen idag igen och jag och A var i backen och åkte!

Linda V sa...

maria: Jag kan tänka mig att vårvintern är som bäst just nu hemma hos er!

lilla b: Fortsätter plusgraderna så är nog snön borta om ett par dagar! Förra året hängde den kvar till första veckan i april...

åsa: Visst är det fint med mossa! Grönt och fint! :-)

moni: Jag är så homla glad för din skull att du har en balkong i år! Jag hoppas du kommer att trivas i den! Vem vet, det kanske blir en trädgårdstok av dig med! Det brukar väckas med en liten balkong :-)

julie k: Det var roligt att du visade bilder från din trädgård också. Hipsvips är det vår hos er med!

karin a: Mm, nåt skuggigt lär det ju bli. Snårpartiet som är där nu gränsar till cykelvägen. Det är bra med buskarna för insynsskyddets skull, men man kunde ju ordna till det lite bättre så det inte är ett enda snår.

karin: Ja visst, vi har haft snö sedan sportlovet! Men inte har vi åkt nåt i nån backe för det. Ha det bra! :-)

Lotta sa...

Trevlig trädgårdsvandring, hade jag haft större trädgård kunde jag tänkt mig Syrenen men du har rätt, är det ingen god doft så kanske det är bättre med något som är vackert en längre tid och även på vintern. Stenmuren var ju väldigt charmig, den kan du säkert göra något fint med. Jag önskar jag hade en mossig mur hos mig.... I fredags köpte jag små Påsklijor och satte i kruka på trappen, de skall kunna klara av lite frost - tänkte på din korg =)

Linda V sa...

lotta: Jag känner väldigt mycket för alla träd, buskar och växter, har svårt att kasta. Men i det här fallet... jag blev lite besviken! Och ser om det finns andra möjligheter med platsen... Ja, det är dags att börja sätta några vårlökar. Penséer vågar jag mig inte på i år!