fredag, maj 17, 2013

Det händer i skogsbacken, det händer inget i trädgården

Sjukt skönt med sommarvärmen, men nu går det undan! Det japanska körsbäret har blommat över och det vanliga körsbärsträdet har tagit vid (inte lika maffigt!). Vitsipporna i vår skogsbacke är snart uppätna av rådjuren. Jätteramsen ska precis till att blomma, ormbunkarna har börjat rulla ut sig och längst upp i backen har liljekonvaljerna skjutit upp som spjut ur backen (ser ni det ljusgröna på toppen av backen?). Jag får återkomma med en närbild när de blommar!
Thalianarcisserna blommar, och jag flyttade dem aldrig från lungörten som jag tänkte förra året. Just den här lilla gruppen sticker upp sina huvuden över det blårosa havet som det var tänkt!
Det här var verkligen en fin kombination, thalia tillsammans med den rosa lungörten! Men Thalian är ju lite lägre, så optimalt är det ju inte!
Alltså den här våren... vi har inte gjort ett enda trädgårdsprojekt! Vi satte upp en enda prioritering och det var att få ordning på ytan mellan garaget och vår granne. Något som innebär en låg stenmur, markduk, gångar och trappor, plantera hallon, träd, häck och marktäckare. Usch det drar iväg. Vi har i alla fall kört fast när det kommer till sten! Vi behöver lagom kantiga stenar som inte kostar en förmögenhet. Vi får liksom inte tiden att hitta dem! När vi var på grustaget i påskas så var stenarna där alldeles för runda, tyckte vi. Och sprängsten är alldeles för kantigt. Efter det har vi inte hunnit dit igen. Jag har gett upp lite. Våren är dessutom inte bara trädgård i vår familj och jag får vackert inse att andra saker också måste fixas just nu, eller helst förra månaden.

Jag får en liten stund här och där, men inte tillräckligt för att hålla undan ogräs och sniglar och göra alla de där smågrejerna jag också skulle vilja hinna med.

På söndag är det plantbyte i Trädgårdsnätverket i Mölndal och när vi skrev programmet tyckte jag att det var en bra grej att ta fikat efteråt hemma hos oss. Jag säger bara, tur att jag har lungört, ormöga och gullviva, för annars är det verkligen välkommen till verkligheten!

5 kommentarer:

Hélena sa...

Sten är snyggt men svårt :-) Som jag känner igen mig, får trädgårdsbesök idag och för tre månader sen hade jag en helt annan bild av hur trädgården skulle se ut än vad den gör just nu. Ja, ja vad är en bal på slottet :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

samson sa...

Nä,man kan inte hinna med allt
fin kombo thalia och rosa lungörten
i år när så mycket blommar lite senare än beräknat och annat blommar tidigare så dyker det flera oväntade färgkombos
ha det så bra
maggan

Marina sa...

Kan känna igen din frustration över tiden. Tiden som man inte kan rå över så som man vill alla gånger.
Vi ska ha student här om ett par veckor och det stressar mig. Dels kostar det pengar och dels så är det mycket som ska fixas på en och samma gång. Tillställningar av den sorten är inte min grej överhuvudtaget.
Jag hoppas ni hittar sten och kommer så långt som ni vill med projektet.

Mycket fint i backen!

Kram

Jo sa...

Sten är svårt och dyrt, så man vill ju inte förhasta sig heller!
Jag såg de allra första små blommorna på liljekonvaljerna igår (de som står bäst till) så snart har jag hela skogsbrynet intill trädgården full av blommande liljekonvaljer! Jag längtar, för jag är helt galen i doften av dem. Och har inte riktigt vant mig vid att ha så himla mycket så nära!

Vikkan sa...

Hur var plantbytet idag söndag? Jag hade velat hinna med det, men eftersom lilleman fyller 2 just idag fick plantbytet stryka på foten.

Annars hade jag varit i behov av lite nytt i rabatten...