torsdag, januari 03, 2013

Trädgård för småbarnsföräldrar


I vår händer en spännande grej, jag kommer nämligen att hålla i en cirkel om trädgård för småbarnsföräldrar! Jag hade älskat att gå en kurs när jag var föräldraledig, att få passa på att lära mig något samtidigt som jag kan ta bebisen med mig. De flesta aktiviteter som finns för föräldralediga är ju fokuserade på barnen eller träning.

Så här ser beskrivningen ut:
Cirkeln vänder sig till föräldralediga trädgårdsägare med många drömmar, men lite kunskap. Förutom att ni fått en underbar bebis som tar all er tid, kanske ni också precis skaffat en trädgård, som ni inte riktigt vet hur ni ska ta hand om? Cirkeln vill ge dig grundläggande kunskaper och inspiration så trädgården blir en glädje för hela familjen.
Här kommer några exempel ur innehållet:
Trädgårdens och familjens förutsättningar. Ekologisk trädgårdsskötsel. Trädgårdsåret. Trädgård tillsammans med barn. Förslag på tåliga, vackra och giftfria växter. Köksträdgård special. Studiebesök.

Det här är en cirkel för nybörjaren. Jag hoppas cirkeln ger kunskaper om hur man tar hand om sin trädgård med ekologiska metoder, men framförallt vill jag att den väcker ett intresse för trädgården och det som växer. Jag kommer såklart berätta lite om våra småbarnsår och förklara att det är omöjligt att hålla ordning i alla hörn. Man kanske har ork att hålla fint på en liten yta, och där kan man njuta av en vacker blomma eller ett gott bär. När barnen blir äldre blir det mer tid att fixa! Ja det finns massor vi kommer att prata om och jag visar bilder och delar med mig av det jag kan.  

Cirkeln startar 5 februari och kommer att gå på dagtid varannan vecka, 6 tillfällen, på Lindome bibliotek. 
Du anmäler dig här ->

Skulle det vara så att du är föräldraledig i vår och redan har några års erfarenhet av trädgård och ett brinnande intresse, men som ändå vill gå en trädgårdscirkel i Mölndal, hör av er till Vuxenskolan (grsydost@sv.se) kanske vi kan ordna en cirkel för likasinnade!

Nu hoppas jag att ni mina bloggläsare, tipsar alla föräldralediga trädgårdsägare ni känner (omkring Mölndal!) om denna studiecirkel! Tack på förhand!

17 kommentarer:

Monica sa...

oh härlig ide , nu är jag ju en gammal morsa, men jag minns hur det var för tjugo år sedan,,ny trädgård och ny baby,,jag kämpade på i min trädgård men det hade varit fantastiskt kul attt gått en sådan kurs. Lycka till med din cirkel , ha en go vecka kram Monica

Anonym sa...

Vilken bra idé! Tyvärr är jag varken trädgårdsägare, föräldraledig eller nybörjare, annars hade jag anmält mig på studs!

Lotta 8`) sa...

Men vad kul, och vilken rolig ide! Ett alternativ till öppen förskola, hade jag läst "annonse" för 23 år sedan, hade jag anmält mig direkt :)

Trevlig läsning om er trädgård 2012, alltid roligt att läsa om andras planering och ideer, din blåbärsstig är min favorit :) även din tanke om massplanterig, jag älskar fält av blommor och har en plan jag med :)
God fortsättning, kram ♥

Lindas trädgårdsblogg sa...

Ja målgruppen är väldigt smal, men jag hoppas det finns människor i den målgruppen som nappar!

Charlotta sa...

Jag la in en länk på forumet www.sjalbarn.se/forum !

Mikaela sa...

Åh, ha den i höst också, då är jag fl! Hade varit superkul!

Ulrika på Timjan och pioner sa...

Vilken kul kurs Linda!

Marina sa...

Wow, det låter ju jättespännande! Vilken bra idé och du har ju verkligen erfarenhet av det kursen ska handla om.

Lycka till!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Charlotta: Toppen, det var snällt av dig!

Mikaela: Ah vad kul! Vi får se vad som händer i höst!

Ulrika: Visst är det :-)

Anna Vattenkanna sa...

Helt suverän idé! Riktigt, riktigt bra!!! Nu hoppas jag att många fl-föräldrar anmäler sig och att du får ett härligt gäng att undervisa.

Kram

Trädgården på Höjden... sa...

vilken fantastisk idé
jag hade helt klart velat gå en sådan kurs när vi flyttade hit till Höjden
hopas du kommer att berätta mer om kursen längre fram
kram åsa

Ulrika sa...

Oj vad kul! Vilken jättebra idé! Men föräldraledig är jag inte och lite långt bort bor jag. Men jag hoppas och tror att du hittar många intresserade. Vore kul att få läsa mer om den längre fram!
Ulrika

Anonym sa...

Wow, vilken kul idé! Jag säger som de andra, att jag önskar att det funnits en sån här kurs när jag var föräldraledig och huset var nyköpt. Stort lycka till, du måste berätta allt om hur det går! Kram & lyckospark från Hanna

Jo sa...

Låter som en toppenidé! Jag är ju nybörjare, men dock inte föräldraledig så jag får hoppa över den. Annars hade jag nappat såklart!

Stort lycka till med kursen!!

Spirande grönt - sa...

Så roligt att hålla i studicirkel, och vilket skoj ämne! Hoppas att du får många deltagare och lycka till!

Ha en finfin vecka,
Rebecca

Åsajenny sa...

Kom in på sidan av en slump och fick läsa om dina planer på en studiecirkel) är fl med min tredje pojk och på tisdagar är de två stora på dagis. Bor i Fjärås men det är ju ok avstånd till Lindome. Är intresserad av trädgård sen vi flyttade till hus för 3 år sedan... Och tycker verkligen att det är rolig hobby!har anmält mig så vi ses i februari,

Lindas trädgårdsblogg sa...

Åsajenny, så himla roligt! Välkommen!