måndag, januari 21, 2013

Randgräs på vintern

Jag är hemma och vabbar idag och när solen kom fram här på förmiddagen smet jag ut en sväng med kameran!

Gräs är verkligen vintervackert! Jag har ju inte många gräs, men mitt randgräs håller verkligen formen så här långt in i januari.
Fint i motljus..
Andra gräs jag har är diamantgräset, vars vippor syns i förgrunden i bilden nedan.
Sen köpte jag en planta i somras... miscanthus tror jag det var, som inte fått sin rätta plats än. Den kommer säkert hamna på bild så småningom.

Randgräset fanns här i trädgården när jag flyttade in. Många har problem med att det sprider sig, men jag tycker att mina tuvor uppför sig bra. Tuvan i bild planterade jag i en stor kruka som jag skurit bort botten. Vår och höst när man delar perenner är det en bra idé att gräva upp plantor som hamnar där man inte vill ha dem, så håller jag den i schack.

Jag har också randgräs i kruka, de blir inte lika stora och kraftiga. Det kan i och för sig bero på att de får klara sig själva, ibland kommer jag ihåg att vattna!

För övrigt är jag väldigt glad i nya kameran, Canon EOS 600D, det var någon som undrade. Direkt solljus gjorde sig inte alls med min förra kamera, den här hanterar det väldigt bra! Kanske det beror på objektivet också? 18-135 mm från Canon. Trist att solen försvann, det var så himla fint.

5 kommentarer:

Furulunden sa...

Jeg er som du, klipper ikke ned planter om høsten. Synes det er så fint i vinterdrakt også:) Fine bilder altså. På min blogg har våren kommet inn i stuen idag, vær velkommen!!

Ulrika sa...

Fina bilder. Gräs är fint, både på sommaren och vintern.
Hoppas barnen är friska snart.
Ulrika

Carina sa...

Om det nu är du eller kameran som hanterar solljuset bra, det kan man ju bara gissa....jag tycker iaf att du har fått till rätta färgen på gräs + sol, riktigt härligt....och tänk att få se solen...jag längtar dit när den stannar för lite längre tid :)
Kram

Veronica sa...

Superfina vinterbilder på dina gräs- Jag har inte heller upplevt att gräsen "tagit över". Men om de skulle så ska jag komma ihåg ditt knep med krukan :)

Må gott!

Erika sa...

Jag bara måste lära mig att hantera ljus bättre med kameran. Någon gång ska jag gå en urs så är det bara.