lördag, januari 19, 2013

Kalasdag

Igår var det en stor dag här hemma för våra stora killar fyllde fem år!

Man blir lätt nostalgisk när man tänker tillbaka, och jag har ju bloggen att kolla på. Hittar de här härliga bilderna! Sigge i sin sköna flintfrisyr och plutten Hugo i storlek 44.
Nu har jag alltså två femåringar i huset, fulla med en hel del bus, men med en massa tankar och resonemang.

Vi gjorde det enkelt i år och hade kalaset på rätta dagen på ett lekland här i närheten. Det var bara att fixa inbjudningar och se till att vi var på plats, så skötte sig kalaset "av sig självt". Ruskigt skönt! Alla barnen var rejält svettiga och glada. När vi kom hem bjöd vi upp närmaste grannarna på fika. Sen var det färdigfirat!

Idag har varit som en juldag, när barnen lekt genom varenda present. På eftermiddagen lyckades vi ta oss ut, det var en fantastiskt vacker dag! Äntligen skulle vi få prova skridskorna som de fick i julklapp. Dels har vi haft problem med isen som smält och frusit om vartannat, men framförallt har pojkarna gruvat sig lite för detta. "När vi blir äldre, då ska vi åka dom", så vi kom överens att vi skulle testa när de fyllt fem år! Det var ganska kämpigt med balansen, men båda lyckades ta sig fram hjälpligt. Lite svårt att ställa sig upp! Jag är dock tveksam om de kommer bli några hockeykillar, de är inte så sportintresserade som det verkar. Jag hoppas i alla fall att de vågar prova skridskorna snart igen, för jag blev väldigt sugen på att själv slipa upp mina gamla griller och börja åka!

Promenaden hem från skridskopremiären... vackert ljus mellan träden! Bilden är från Instagram.

Förra året gick jag igång på kalaset och började spruta idéer. Det blev lite för mycket stress (allt fix innan, för att inte tala om själva kalaset och tröttheten efter!), så det gör vi nog inte om. Sen kanske inte alla aktiviteter passade på ett fyraårskalas heller, men jag tyckte ändå upplägget var lite finurligt så jag tänkte ni skulle få höra!

Vi bjöd på ett Bilar-kalas eftersom pojkarna var inne i en Blixtenperiod just då, men man behöver inte blanda in Blixten om man inte vill eftersom temat är bilar och racing! Så kalaset passar för ett födelsedagsbarn som gillar bilar helt enkelt! Kalaset gick ut på att barnen skulle ta racinglicens:
  1. De började med ett teoriprov. De fick då gå en tipsrunda i huset och svara på enkla frågor om bilar.
  2. Sen var det mekanikerprov och då skulle alla bygga var sin legobil.
  3. Till sist var det uppkörning och då fick de köra en radiostyrd bil runt en enkel bana!
Därefter serverade vi hamburgare och tårta. Korkat att vi inte körde på varm korv i stället, så mycket enklare! På slutet fick alla var sin racinglicens, det var en liten papperslapp som vi tryckt upp. Och godispåsar förstås.

Jag har för mig att vi planerat in några lekar också, men att vi inte hann med dem. Man kan avsluta med film efter också om man har mer tid.

Nu hade jag tänkt visa några mobilbilder från kalaset förra året (hann ju inte dokumentera ordentligt heller, för det var så intensivt!), men får inte över bilderna just nu. Nåja. Roliga minnen!

6 kommentarer:

Carina sa...

Vilket vackert sken i skogen...Lycka!

Marina sa...

Grattis till killarna!
Det där med barnkalas var aldrig min favoritgrej. Hemska tanke! På så sätt är jag glad över stora barn numera.

Kramar

samson sa...

vilka små goa kilar
tänk vad tiden går fort
härlig bild där i skogen
ha det så bra
maggan

Ulrika sa...

Skridskor är kul men svårt, hittar ni några "stora" koner som de kan hålla i när de åker så blir allt mycket lättare.
Ulrika

mormor Hannele på Hisingen sa...

Kul kalas :)
Tiden går fort.

Botti sa...

Grattis till killarna!
Toppen med så enkla kalas!

/B