måndag, januari 07, 2013

Startgroparna

Gullviva i startgropar!
Jag gick runt i trädgården i helgen och kikade bland löven, minsann om inte ett och annat låg i startgroparna att komma igång! Vårlängtan kommer nog bli värre i år, när man kan se trädgården och växterna. För min del har jag lättare att fokusera på vinter, om det verkligen känns som vinter med snö och kyla. Men det är bara början av januari, så vi får väl räkna med att det blir kallare igen. Jag minns bestämt att det förra året var barmark när killarna fyllde år den 18 januari, de fick nämligen sparkcyklar. Det  kändes som en bra present, den milda vintern vi hade i fjol. Det var bara det att snön kom helgen efter så vi hann inte använda dem förrän senare den våren!

I alla fall, när jag gick runt där i trädgården, såg jag en massa små projekt jag hade lust att sätta igång med på direkten. Nu! Det var olika hörn och ytor som jag skulle vilja gräva upp och plantera nåt annat än ogräs. Men nej, jag ska behärska mig. På vintern får vi ta och fokusera på annat som behöver göras här hemma eller tillsammans med pojkarna. Sen när säsongen drar igång vet jag ju vad vi helst ägnar oss åt på helgerna!

Svårt att vara förnuftig när ens intresse styrs av lust och känsla!

Den här vintern har jag blivit smått förälskad i minigranar. Jag ska verkligen försöka planera in lite fler barrväxter och vintergrönt på nedredelen, dvs promenadstråket från garaget till övredelen vid huset. Det är i alla fall sånt jag kan fundera över medan jag väntar!

Vi har en minigran i kruka vid trappen intill garaget.

5 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja, visst blir man sugen nu. Men precis som du säger - man får väl ägna tiden åt att fundera & planera.
Ulrika

Hélena sa...

:-) Det svåraste som finns är att hålla sig borta när det kliar i fingrarna...
Ha det bäst!
Kram Hélena

Carina sa...

...och jag som precis kommit tillbaka hem från min minisemester i Rom där det var om än inte varmt så iallafall vårkänsla!!!
Kändes knepigt tt komma hem och inget fanns i stargroparna här....men snart så....

Törnrosa sa...

Även om jag inte är speciellt förtjust i snö underlättar den på vintern. Annars blir vårlängtan så lång.
Hej från Törnrosa

Erika sa...

Jag rensade lite ogräs i mellandagarna om jag inte minns fel. Snacka om att man började hoppas på våren! Ackack va fel jag fick.