söndag, januari 06, 2013

Bemärkelsedagen

Blommorna har vissnat nu och det är dags att städa ut både dem och julen. Måste bara visa vad jag njutit av under jullovet.


Dessutom fick vi en jättebukett med liljor helgen innan som doftat fantastiskt. Fick tyvärr ingen bra bild på den med nya kameran.

Och så många julgrupper har jag aldrig haft, samlade ihop dem på bordet för att fota!

Jag fyllde alltså 40 den 21 december, så det blev verkligen en "blommig fredag". Det blev en riktig toppendag. Jag kan inte påstå att jag såg fram emot dagen med någon vidare entusiasm, faktiskt. Hela hösten har jag gått och funderat på att jag borde fixa ett kalas och det vore verkligen roligt att för en gångs skull bjuda alla man gillar; släktingar, vänner, bvc-mammorna, gamla jobbarkompisar, grannar osv. Men antalet människor blir snabbt för många för vårt lilla hus och då behöver man lokal och det blir genast ett alldeles för stort projekt för mig att ro ihop. Som det är nu i alla fall. Till sist blev det ett pyttelitet kalas på kvällen och sen bjöd jag in grannarna på kaffe och tårta dagen efter.

Vi brukar fira grannar som fyller jämnt, så att bjuda in dem särskilt kändes som ett smart drag. Bättre att förekomma än förekommas! Därför hade jag ingen tanke på dem när jag gick och la mig på kvällen innan födelsedagen. Strax efter att jag somnat (efter tolv) vaknade jag av en smäll, det lät väldigt nära, yrvaken som jag var skickade jag iväg mannen att kolla vad som hade hänt. Efter att han kikat genom persiennen började han skratta och sa att jag borde kolla. DÅ kom jag på att jag fyllde år! Utanför stod några av mina grannar med tomteluvor, glögg och pepparkakor och sjöng för mig! Haha! De fick komma in och vi satt och pratade en lång stund där på natten innan det var dags att säga hej då och gå och lägga sig.

På morgonen när vi skulle dra till jobbet kunde jag inte hålla mig för skratt. I hela trädgården hängde foliekorvar och mitt på gården stod vår stackars bock klädd i folie! Mobilbild:
Jag har verkligen inte skött om bocken i år, den har stått med sina gamla kläder bakom komposten. Det var ett riktigt roligt bus. Sen har vi fått samla folie som flugit runt, hela julen. Det sista plockade vi ner nu efter nyår. Smällar man får ta! Att vi inte märkte när de höll på?!

Sen blev det en riktig egoboost-dag, för så många grattiskramar och födelsedagssånger hade jag inte räknat med! Och alla grattis på sms och facebook... Tack!

För övrigt får vi se vad den här åldern har att erbjuda. Det som slagit mig stort är att det bara är 10 år till 50 och DET känns lite hisnande!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jättegrattis i efterskott! Vilket fint firande det blev, alldeles lagom och himla kul. Och så många vackra blommor! Jag fyller 40 i sommar och går och funderar på hur jag vill ha det. Jag vill inte ha nån jättefest men det vore kul med en gemensam jättepicknick för de närmaste vännerna. Jag tänker vidare... Kram från Hanna

Petra sa...

Grattis i efterskott! Ja fylla 40 är hisnande... Vilka fina blommor och vilket härligt firande dina grannar bjöd på!

Marina sa...

Vilken överraskning du fick!
Visst skrev jag väl grattis till dig då? Har för mig det. Då är vi alltså födda samma är men ändå nästan ett år mellan oss. Jag var uträknad den 22/12-71 egentligen men valde att vänta till idag :).
Maken fyllde år i mitten av november och eftersom vi inte gillar att hålla så mycket kalas (jul, nyår och flera släktingar fyller också år i denna vevan) så slog vi ihop våra dagar vid första advent. Idag blir det bara svärföräldrarna som kommer på fika. 41 känns verkligen inte som en riktig ålder. Har nog alltid gillat jämna tal bättre. Konstigt sätt att tänka kanske.

Kramar till dig!

Ulrika sa...

Grattis i efterskott!
Vilken fin bock det blev.
Härligt med sådana grannar.

Många här i bloggvärlden som fyllde 40 förra året, åtminstone många av de blggar jag fastnat för och följer. Kan det bero på åldern?

Ha det bra!
Ulrika

Hélena sa...

Det är ju så roligt med bus från grannar, när det är på den här nivån. Vi hade flera år när vi "tomtade" den grannes tomt som var bortrest. Det innebar att de som var kvar hemma letade rätt på allt fult trädgårdspynt som man hade i undangömt och sen pyntade vi den bortresta grannes tomt. Ibland kunde man hitta en undangömd tomte i en rabatt veckor efter man kom hem. Nu är det ett par år sen vi slutade, många har flyttat och det har runnit ut i sanden, men en tomte sitter fortfarande bakom grannens skorsten och tittar fram. De nya grannarna som köpte huset har inte plockat ner den :-)
Kram och grattis i efterskott!
Hélena

Anngus sa...

Vilken härlig födelsedag. Jag har bara ett år till 50. Det känns skakigt.

Carina sa...

...och det är också fantastskt att fylla....så himla roligt .....jag lovar den som väntar på något gott osv ...
Grattis i efterskott
Kram

Ulrika på Timjan och pioner sa...

Hipp hipp hurra! Stort grattis i efterskott!

Kerstin E sa...

Grattis i efterskott!
Jag kan säga dig att det händer inget speciellt ens när man fyllt 50...Jag gruvade mig flera år innan,men jag är samma gamla Kerstin:)

Erika sa...

Har ju inte Facebook så jag hänger inte med på alla födelsedagar. Grattis i efterskott, du verkar ha riktigt trevliga grannar!