torsdag, januari 24, 2013

Trädgårds-TV

Vilken brist det är på trädgårdsprogram på TV just nu! Jag grämer mig att jag inte såg alla avsnitt av Året i trädgården (Gardener´s world) när de låg på SVT Play. Fast letar man hittar man massor av avsnitt på Youtube.

Mitt favoritprogram förra året var den njutbara trädgården (The edible garden) med Alys Fowler. Hoppas vi får se mer av henne på TV, sicken inspirerande människa! Sedan de programmen gjordes har hon skaffat en odlingslott och jag hittade det här härliga klippet där hon besöker odlingslotten i december och visar hur hon tar itu med ogräsen på lotten. Hon stoppar renset i plastsäckar som hon komposterar i två år. All näring som ogräsen dragit upp från djupet får komma tillbaka till jorden. Smart! Nu blir det reklam i början...


I just garden, cook, eat, garden, eat, cook :-)
När man ser det här så blir man lite irriterad över att snön och tjälen kom, det finns ju att göra bara man kan gräva!

Sedan hittade jag två program från UR med samtal med författare av facklitteratur. Det var lite kul att se och lyssna på:
Victoria Skoglund om hennes bok En trädgårdsmästares väg
Karin Eliasson om hennes bok Grönt

7 kommentarer:

Veronica sa...

Jag håller med om irritationen över brist på trädgårdsprogram! Jag tröstar mig med att lyssna på alla Odla i P1 i mobilheadsetet när jag städar eller gör annat :)

Veronica

samson sa...

jag har många gånger förvånat mej över varför sänds det inga trädgårdsprogram på vintern det är ju då vi trädgårdstokar har tid att titta,på våren,sommaren,hösten vem sjutton har tid och lust att sitta inne då och glo på tv
det var kul att titta på avsnittet
så gör jag åxå lägger en del ogräs i svarta säckar
ha det så bra
maggan

Louise sa...

kan tipsa om att dansk tv har play också, anne just och dalby men det hade du säkert redan koll på!

Ulrika på TIMJAN & PIONER sa...

Å jag gillar verkligen också Alys! Underbart inspirerande tjej! Mer av henne tack :-)

infing sa...

Hej hej, det blir till att leta på nätet :-)

Jag blev också arg på sista kylan, jag som var ute och drog ogräs i grusgångarna på nyårsdan och tyckte att livet var toppen :-)

Ha en fin helg, Kram Carina

infing sa...

Hej hej, det blir till att leta på nätet :-)

Jag blev också arg på sista kylan, jag som var ute och drog ogräs i grusgångarna på nyårsdan och tyckte att livet var toppen :-)

Ha en fin helg, Kram Carina

Jo sa...

Ja, det är jättetråkigt att det inte är så många trädgårdsprogram på tv under vintern. Jag spelade dock in alla GW på digitalboxen när de gick (de gick ju på så konstiga tider) så nu kan man kika. Sen har de ju gjort både tidningar (hittas ofta på loppis) och böcker så jag är helt översållad av Monty och Carol... :)

Aly är ju fantastisk, jag hoppas att du inte har missat hennes bok?