tisdag, januari 15, 2013

Månadens favoritväxt - Januari - Stjärnmagnolia

Vilket roligt (men svårt!) initiativ som Anna Vattenkanna kommer med. Att välja ut månadens favoritväxt... en! Jag har nu gått runt i trädgården och funderat över vad jag gillar mest just nu. Buxbomkonen, randgräsen, den röda kornellen, kärleksört med snömössa... det finns faktiskt en del att välja på nu när snön kom tillbaka och det mesta är övertäckt. Valet föll till sist på vår fina Stjärnmagnolia! Det är möjligt att den blir favoritväxt igen... om man säger så. Den har många värden.

Jag älskar den knotiga formen!
 Kolla hur grenarna vindlar sig!
 Och videkissarna som bildas redan på hösten och tofsar sig hela vintern. På våren, i april, sväller de och ja... blomningen är ett kapitel för sig.
Jag vill påstå att Stjärnmagnolian är vacker året om. På hösten behåller den löven länge och skiftar färg och blir guldfärgad!

Den här julen smackade vi upp alla ljusslingor vi hade i Magnolian!Den har verkligen hälsat oss välkommen hem, när vi kommit hem från jobb och dagmamma!
Vill du se fler Månadens växt, titta in hos Anna Vattenkanna!

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

En sån superstar du har! Visst är det något speciellt med året-om-vackra växter, man blir smått förälskad i dem och nu är jag lite småkär i din stjärnmagnolia :-)

Kul att du hänger på utmaningen!

Kram

Pilgrim sa...

Åh, så fin! I vår ska jag äntligen köpa min första magnolia.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Törnrosa sa...

Så stor, så fin. Stjärnmagnolior är verkligen, som du säger, vackra året runt bara man ger sig tid att kika på dem även vintertid.
Hej från Törnrosa

samson sa...

så vackert med magnolia
efter att ha lyssnat på ett föredrag på Trädgårdsföreningen av Jönköpings stads trädgårdmästare så ska jag testa att plantera en magnolia här i zon 4
ha det så bra
maggan

Bettina Bäck sa...

Åhå, växer den så. Vad fint. Jag planterade en liten stjärnmagnolia som jag köpte på rea i höstas, hoppas den överlever vintern... :-)

Ika sa...

Vilket roligt tema! Men jag är så dyster av mig o ser inget vacker just nu i vår trädgård för jag vill bara ha vår. :-(

Leena sa...

Så fint! Magnolian låter så svår så jag har inte vågat prova men kanske någon gång ... Vår zon är 4-5 så det är lite kinkigt.

Drömgården sa...

Vilken vacker form din magnolia har!
Älskar magnolia, de är så vackra. Tyvärr bor jag så högt upp i norr så det är svårt att ha dem här. ska finnas någon härdig sort som går lite längre söderut i Finland, men kanske de hittar något snart, för de säljs i våra trädgårdshandlar härefter...
roligt att så många ville vara med på månadens växt! Snart blir det att fundera på växtvalet i februari...