tisdag, maj 01, 2012

Me, crazy lady

Vi kan väl alla enas om att det här var årets hittills bästa dag? Vädermässigt i alla fall! Å herregud så skönt med lite värme. Kortbyxorna åkte på och vi har varit ute nästan prick hela dagen. Förmiddagen var vi hela familjen och grejade på baksidan. Fick några bock på listan, bland annat är körsbärsträdet stöttat och uppbundet. Syns dock inte på bilden då jag tog dessa bilder igår strax efter förra inlägget då solen tittade fram mellan träden.
Granstörarna runt köksis är fastbankade.
Gräset är klippt. Dock bara på baksidan. Lite ogräs är rensat.

Under eftermiddagen har jag slitit med projektet nedredelen. Rensat ur en massa grästorvor och börjat gräva diket för häcken. Men oj vad stenhårt det var i kurvan. Hamnade rakt ner i makadamet... känns ju jättebra (inte). Fick ge upp när Elmer sovit klart sin tupplur och sen gick det inte jobba mer förrän efter läggning vid nio. Grävde klart, jordförbättrade och planterade den stackars häcken som stått och väntat i ett par veckor. Den hade börjat grönska och överlever nog behandlingen. Halv elva var jag klar! Tur att jag var upplyst av gatlyktorna, annars hade jag knappast sett vad jag gjorde. Man är lite crazy när man håller på i trädgården så sent!

Avslutar en bild på vårens ljuvligaste blomma. Det är verkligen fantastiskt med alla vitsippor i skogen. Tänk vad jag gått miste om när jag växte upp i Norrland! Fick ju mycket annat såklart, men vitsippor är banne mig nytt för mig som vuxen!
Sköna maj, välkommen!

7 kommentarer:

Pilgrim sa...

Vitsippor är underbart! Skönt med en heldag ute och att nattstöka är mysigt, känns som man äger hela världen.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anette sa...

You no crazy lady! You crazy garden person!

Acchleja-Carro sa...

Visst var det årets bästa dag! Vi hade sjuårskalas här och för första gången på sju år satt ALLA ute! Från 2,5 till 90 år gamla! Underbart!
Nu blev jag dessutom tacksam över min uppväxt i Mälardalen. Minns med värme vitsippsplättarna i kohagen hos farmor, jag tänkte mig alltid att de kom upp där kossorna hade gödslat! :D
Ha det fint! /Caroline

Iréne JB sa...

Låter som en underbar dag och helg. Hos os shar vi kalasat hela helgen så jag har inte hunnit göra något i trädgården, knappt varit ute om man nu inte räknar med att altanen är utomhus :) Jag glömmer det eftersom den inte ligger i markplanet utan i "en trapp upp" som en stor balkong.

Nillas Trädgård sa...

Ja man blir manisk när man har någonting stort på gång och jobbar med det. Man vill ha det klart och jobbar till man stupar.
Men det brukar bli fint.
Ha en fin dag!

Karin A sa...

Vad flitiga och duktiga ni är! :) Bra jobbat crazy lady... ;) Vitsipporna ihop med körsbärsträd är verkligen mina favoriter. Och gullvivorna - suck så fina. Skulle gärna ha en rabatt fylld med dem. Kram Karin

Ika sa...

Men ni har ju massor av blåsippor i norr och det är inte vi bortskämda med.