söndag, maj 20, 2012

Jag har jävlats med ett stycke jord...

...eller rättare sagt så har ett stycke jord jävlats sig med mig! Den här platån på nedredelen som vi grävde till i början av juni förra året och som vi fräste och fixade med två veckor senare fick inga gräsfrön på sig förrän vi skulle åka på semester. Gräset tog sig inte så bra, men däremot ogräset. Själva ytan satte sig också och blev ojämn och ful. Tidigare i vår hade jag en plan och det var att bara täcka med sand och jord och så nytt gräs. Detta blev dock inte gjort och ogräset har därför vuxit till sig inklusive enorma tuvor. Alltid kul att göra om en yta för att man inte gjort på rätt sätt eller inte hunnit. NOT!

Igår förmiddag, lite idag eftermiddag, men framförallt nu ikväll har jag betat av hela ytan och försökt gräva upp alla ogräs och stora tuvor. De ogräs jag har här är: kvickrot, åkervinda, groblad, maskros, smörblomma, jordeva... som jag kommer på just nu. Jag har grävt bort nästan allt. Högen med ogräsrens blev jättestor! Jag började med att fylla gamla jordsäckar med renset. Vågar inte lägga på komposten! Det blev så mycket på slutet så nu har jag bara lagt på en presenning. En sväng på tippen börjar vara aktuell!

Det sista jag gjorde när det började skymma var att kratta och jämna till ytan. Och banne mig om det inte såg ganska vettigt ut på själva ytan (lilla slänten ner mot Magnolian ser dock hemsk ut, den tar vi en annan gång). Kanske jag behöver några säckar jord att så på. Nu gäller det att det blir gjort!

Men inte i morgon för då tar jag trädgårdspaus och åker till Glädjekällan!

8 kommentarer:

En Trädgårdsamatör sa...

:( stackare. Ha så trevligt imorgon!

Lotta 8`) sa...

Detta ogräs.... och faktiskt så är det lika bra att gräva bort stora tuvor och börja om på nytt, det är så jag får göra vid stugan, där det är mycket igenvuxet. Denna årstid behöver man ingen gym, det räcker att gå ut ett par timmar :)

Hoppas du hade en fin stund hos Birgitta, som har så fin trädgård, så man bara suckar när man är där :)

Skall bli spännande och se vad du fastnade för. Ha det allra bäst :)

Camilla sa...

Vilken underbar blogg!
Jag ser att du kan en del om både blommor o ogräs. :-)
Så jag tänkte be dig om en sak.
Om du kanske skulle vilja koka in på min blogg i titta på bilderna och se ifall du har en aning om vad det är.
Antagligen är set någon sorts ogräs. Men det hade varit kul (och bra) att veta.
Ha en underbar dag

Glädjekällan sa...

Hej igen!
Trevligt att ha dig/er här idag.
Efter 3 dagars tapetsering och målning hos yngsta sonen och ett trevligt gäng på trädgårdsbesök i dag, sitter jag bara och läser.
Fortsatt trevlig söndagskväll - äntligen lite sol och värme.
Birgitta

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad tålmodig du har varit! Blir nog fint nästa sommar :-) Skulle gärna ta nåt tips om hur man får lungörten att sprida sig så som din gör, eller kan det bero på odlingszonen? Min tar sig men den har inte brett ut sig så mycket mer.

Jutis sa...

Suck ja, gör om-gör rätt, det har nog hänt de flesta. Tröttsamt när man vet vad man borde gjort...

Linda V sa...

Birgitta: Tack frö att vi fick kika in i ditt paradis!

Karin: Min frösår sig, så ta och sprid ut fröna där du vill ha dem. Effektivast reslutat är att dela, jag tycker du väntar till september och gräver upp hela plantan och så plockar du isär den så får du ett gäng små plantor som du kan sprida ut. Så kan man göra nåt år och sen har du nästan för mycket ;-)

Ika sa...

Men det är iaf grönt ogräset vilket är trevligare än en jordhög.