lördag, maj 26, 2012

Just nu dras blicken mot...

...spirean i bortre hörnet av trädgården! Kompositionen i rabatten under är så vacker just nu också, med revsugan underst, den resliga irisruggen bakom och blommande löjtnantshjärtan där emellan. När jag sitter med datorn vid köksbordet är det precis det här jag ser när jag kollar ut genom diskbänksfönstret!
Och spirean, så vit och fräsch! Jag hoppas den växer till sig och tar mer plats där i hörnet bland rönnspirea och annat sly. Den är fin på hösten också, se andra bilden i detta inlägg.
Sen dras blicken mot alla vita prickar runt barnens rutschkana! Det blir mycket smultron i år! Jag ska nog sprida smultron som marktäckare i resten av slänten också....
Annat jag gärna kollar på är min lilla skog av kattfot nedanför min korgstol. Kattfot hade vi mycket när jag var liten, vi hade en liten tallbacke på baksidan där de trivdes. Vi plockade kattfot och torkade!
Men jag har inte så mycket så jag plockar. De får stå där och se kattfotiga ut!
Sen kollar jag ju alltsom oftast upp i skogen! Längst upp växer en liten rugge liljekonvalj, men de ser man inte snart för nu håller ormbunkarna på att väckla ut sig. Sen blir det djungel!
Spännande växt det där...
Annars är det här jag vill vara, stökigt, härligt. Vi går och vattnar i kragarna. Gallrar rädisor och så. Och så kan man lägga sig och vila i tältsängen om man behöver!
Och jag drömmer om en hammock, hängmatta, hängsäng eller nåt sånt. Men så länge får detta duga!

PS. Syrenerna blommar och framsidan har blivit lila, men det får bli ett eget inlägg!

5 kommentarer:

Nilla sa...

Den spirean är ju väldigt fin! Sa hon förvånat, hon som inte är så förtjust i spirea, tror hon ;-) Den skulle jag gärna ha i min trädgård. Namn, please :-)

Kerstin sa...

Jag tänkte precis säga "Var är hängmattan mellan träden?" ;) Bor man i stan med begränsat med träd på tomten blir man avundsjuk när man ser så underbara hängmatteträd
Jag fattar inte hur du får nåt jobb gjort om det där är utsikten från ditt köksfönster...!

Veronica sa...

För någon vecka sedan skaffade jag en järnsäng och ställde i trädgården.... det är bara en ram eftersom det inte är bestämt vad den ska användas till...antingen översållad med blommor eller som din...ett härligt alternativt ser det ut som: en vilsäng!

//Veronica

Jo sa...

Vackert! :) Men passa revsugan. Den fick härja fritt i ruckelträdgården under den tiden rucklet stod obebott och nu är den precis överallt och har täckt gräsmattan. Så jag hoppas att du håller efter den! :)
Du verkar ha en alldeles fantastisk trädgård om man kikar på alla bilderna, man fattar att det ligger mycket jobb bakom!

Spirande grönt - sa...

Härlig spireautsikt:)

Ha det gott i grönskan,
Rebecca