torsdag, maj 03, 2012

Denna dagen, ett liv

Vilken dag, både härlig och jobbig på samma gång. Livet med små barn är sällan jämnlugnt, det är upp och ner och hit och dit. Glädjen över sommarvärmen, den skira grönskan, fågelkvitter, humlesurr och härligt vårblom samsas med gnäll och bråk och busiga barn. Jag hällde upp ett glas saft, placerade stolen här och bara lyssnade och tog in...
Jag kollade när lilleman vattnade...
Ett tips är att hålla sig lite på avstånd när man fotar ett barn med vattenslang...
Jag hann ta in det ljuvliga körsbärsträdet. Den ser egentligen helt overklig ut i vår trädgård! Men jag gillar förändringen som min trädgård går genom, det är något slags Bröderna Lejonhjärta över trädgården precis just nu!
Man måste ställa sig under och stirra upp! Kolla även björken som blivit ljusgrön..
Jag kan inte riktigt få nog att fota den häringa lungörten. Och kolla vitsippsbacken... jätteramsen slår snart ut!
Thalianarcisserna är så perfekt vackra. De blommar för fullt i skuggrabatten på hörnet, men de jag satte i höstas har inte riktigt kommit igång.
I år har jag massor av kungsängsliljor på framsidan... men de borde jag helst fota på förmiddagen då ljuset ligger på dem lite bättre.
Från de svala färgerna av lungört, thalia och kungsängslilja över till min andra färgskala. Knalliga gula och oranga och ormögsblå! Det tar sig under forsythiorna!
På lördag blir jag barnfri prick hela dagen. Jag och mina kompisar i trädgårdsnätverket tar färjan över till Danmark och besöker Anne Justs have i Hune. Snacka om perfect day! Synd bara att vädret inte håller i sig.

11 kommentarer:

Ulrika - Timjan och pioner sa...

Härliga bilder! Själv hann jag rensa ogräs i cirka tre minuter idag, man får vara glad för det lilla :-)

Veronica sa...

Det märks att sverige är ett långt land. Jag finns på mitten men; oj vad långt det kommit hos dig! Och vad vackert det är..... :)

Pilgrim sa...

Ser helt fantastiskt ut! Ljuvligt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

•lotta på solrum trädgård• sa...

lungörten är ju helt galet fin!

Anonym sa...

Vilket paradis eller snarare Edens lust trädgård. Fantastiskt fint.Ha en härlig barnfri lördag. Kramar Lisa.

Ina sa...

Skke skønne billeder fra din have i forvandling, Jeg har fulgt den den sidste måneds tid, hvor du har gjort så meget i haven.
God tur til Hune, der er helt fantastisk i Annes Have. Vejrudsigten har ændret sig til sol hele lørdagen, så helt dårligt bliver det ikke ;-)

En Trädgårdsamatör sa...

Vad vackert lungörten breder ut sig! Mina har inte kommit så långt än. Inte bara på grund av säsongen; jag planterade dem förra sommaren.

Louise sa...

Vilken jättefin bild lite underifrån på körsbärsträdet! Mitt blommar snart, då ska jag också njuta!

kram louise

Jo sa...

Åh, vilka härliga bilder! Jag längtar till jag har en lika fyllig trädgård som du har, dvs inte bara en gullviva här och där utan stora sjok av varje -vackert!
Vad är det som växer bakom gullvivorna? Är det en pion, eller vad kan det vara? (jag har nämligen sånt på ett ställe...)

Mina Gröna Tankar sa...

Oj, vad du visar kärleken till din trädgård genom dina bilder. Glädjen formligen forsar genom linsen!

Vad avis jag blir på er havetur idag....

Ika sa...

Hur var resan? Var lite sugen på att följa med på just den aktiviteten men jag fick båda målat och gjort en del trädgårdsjobb i helgen så jag är väldigt nöjd med det.