onsdag, maj 23, 2012

Maskrosor i våfflorna


Efter att jag såg Den njutbara trädgården med Alys Fowler i vintras har jag längtat till våren då jag ska testa göra våfflor med maskrosor i! Fast det där hade jag nästan glömt, när jag kom på det häromdagen då vi gjorde våffelsmet. När smeten var klar skickade jag ut killarna att plocka maskrosor... De behövde inte gå så långt!
Blommorna la vi bara i våffeljärnet på smeten. Själv plockade jag en bukett med kirsskål som jag hackade och la på våffeljärnet. Vi serverade med riven ost.
Jag ska inte påstå att det gav någon större effekt på smaken av våfflorna, men känslan av att göra en onyttig middag litelite nyttigare är gott nog. Och att man kan ta tillvara på ogräsen, det är ju toppen! När våra ogräs var slut fick alla våfflor med sylt och grädde till efterrätt. Mums vad gott!

Jag hittade ett recept på maskrossirap som jag blev sugen att testa!

Uppdaterat: Lotta på Solrum undrar om barnen åt? Jag skickar därför upp ett bildbevis, alla tre åt med god aptit! Fast efter den första våfflan ville de ha våfflor med sylt!

8 kommentarer:

•lotta på solrum• sa...

frågan är om killarna åt det?
mina barn hade varit skeptiska.

Lindas trädgårdsblogg sa...

De åt alla tre, men sa snabbt när den var uppäten "får vi med sylt nu?" :-)

Lena sa...

Galet och spännande. Blir nog lunchen på lördag :)

Bettina Bäck sa...

Underbart. Lär känna din fiende :-). Igår gjorde jag nässelsoppa till middag.

Törnrosa sa...

Oj oj, då kan jag göra maskrosvåfflor till hela Enköpings befolkning plus Salas. Men det låter onekligen gott och av barnens miner att döma tycker de också att det var mums.
Hej från Törnrosa

Pilgrim sa...

Underbart!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Sara sa...

Vilken härlig ide!! Ett sånt där tips som man blir varm i hjärtat av! Tänker att det måste gå att göra med de flesta ätbara blommor nu i sommartid; Violer, penseer, syrener, krasse, gräslöksblommor. De ger nog inte heller så mycket smak, men blir vackert och engagerar barnen.

Mina Gröna Tankar sa...

Jodu, dom ser ju oerhört glada ut på bilden...;))))))))))) Nädu, jag säger som min gamla morfar sa på det glada 70-talet; - Maskrosor göres sig bäst besvär som vin.