torsdag, maj 17, 2012

Slowly, slowly, catchy monkey

"Slowly, slowly, catchy monkey" har blivit lite av ett mantra för mig och min man. Lite i taget går det sakta framåt, eller gnet, gnet, gnet, som Anna Vattenkanna beskrev det i en av kommentarerna i deppinlägget från i söndags. Jättejättetack för alla snälla kommentarer jag fick på det inlägget. Helt klart verkar det vara många som är i samma sits, så mycket vilja, så lite tid. Annas stugstrapatser skrev så bra, "Pressen är hård nog som det är, ingen ska känna sig nertryckt av MITT liv i alla fall. :)" och berättar att hon har som ambition att visa det som är mindre lyckat och det som är bra. Själv så har jag drabbats av det här vemodet fler gånger, då jag känt att trädgården bara blir för överväldigande. Hittade ett gammalt inlägg från 2007 (det var innan jag var gravid med Sigge och Hugo!). Att ta hand om en trädgård tar tid, helt klart! Men när man kommer i en sån svacka är det dels bra att vända blicken på det som är fint, men också att göra en liten prioriterningslista och börja beta av. Känslan av att stryka en rad på listan är skön vill jag lova! Kolla vad jag gjorde under valborgshelgen 2007. Men det var ju before kids. Nu har jag en halvtimme här och en timme där.

Min prioriteringslista just nu är:
  • Täck bar jord kring den nya häcken och under Magnolian, med växter så inte ogräset tar över!
  • Rensa bort rotogräsen mellan garagen och täck med en markduk och plantera hallonen genom hål!
  • Så färdigt i pallkragarna..
  • Rensa ogräs i plätten under körbärsträdet och så nytt gräs..
  • Rensa ogräs i rabatterna..
  • Ta tag i stödmurarna..
Listan blev lång... Men första punkten på listan är i alla fall åtgärdad, puh. Utanför häcken har jag satt flocknäva och även innanför mellan stigen och häcken. Perfekt planteringsväder, det duggar lite smått, men klart det ser ledset ut när det är nyplanterat!
Under magnolian har jag satt ormöga och gullvivor. Det blev jag faktiskt klar med redan förra helgen. Har planterat hortensian också, kan anas uppe till vänster.
Det var gräs här under tidigare och superjobbigt att klippa och hålla efter, så en dag när detta växt ihop och blivit till en tät matta hoppas jag att det sköter sig nästan självt! I sommar borde jag dock hålla efter ogräs, det kommer nämligen att komma upp ett och annat grässtrå, för jag har inte gjort det här så ordentligt som jag borde...

Nu är det fullt med hål i planteringarna på baksidan, men det får det vara värt för det hade blivit riktigt dyrt att köpa så här många plantor. Toppen att kunna dela och sprida växter man redan har!

5 kommentarer:

Ika sa...

Tänk att ha en så välvuxen trädgård som du har att kunna dela sina plantor och skapa nya planteringar.

Ingela sa...

Ja, man tjänar verkligen på att dela sina plantor. Du har ju en stor trädgård också, så det kan bli dyrt att köpa nytt hela tiden.
Själv investade jag i 43 nya plantor till en ny rabatt förra helgen, och det blev inte billigt minsann. Men nöjd blev jag i alla fall.

Jo sa...

Visst känns det bra att kunna ha "egen plantskola"? :) Jag har ett par pallkragar ute i rucklet som har fungerat som barnkammare och förra gången tog jag med mig tio finfina plantor hem till hushuset. Idag släpade jag med mig 15 andra frösådda plantor från hushuset till rucklet, så det är ett fint litet kretslopp :)
För visst är det dyrt att fylla en stor trädgård. I alla fall om man ska måla med en bred pensel, som det så fint heter...
Hoppas att du får en bra arbetarhelg!

Anna Vattenkanna sa...

Det där kommer att bli en suverän plantering. Alltså den är ju redan fin men sedan när den är självgående - nice!

Bara att gneta på :-)))

Kram

Pilgrim sa...

Priolista är toppen när man sig överhopad, bara man inte fyller på med nytt utan att man får njuta av att styka punkter. Speciellt när man har småbarn, en halvtimme här och där kan ge mycket men för mig blir det så mycket effektivare om jag då har listan. Annars försvinner halvtimmen ganska lätt :-) Det vill bli bra!
Ha det bäst!
Kram Hélena