söndag, augusti 26, 2012

Snygga kombinationer

Sköldpaddörten har börjat blomma här och i fjol delade jag veronikan och satte intill. Blommar tillsammans för första gången. Det funkar va?
Här en bild från andra hållet. I år saknar jag blodtoppsblomningen som vi haft brevid höstsilveraxet (sabla rådjur), men... jag tycker den planteringen ser bättre ut nu utan de där tvåmetersschabraket (syns lite i bild i detta inlägg). Jag ska absolut flytta blodtoppen. Kanske hit brevid sköldpaddörten? Fast då får jag nog flytta på astern. Hm.
I sommarblomsrabatten på baksidan är rosenskärorna så snygga tillsammans med syrenbuddlejan och jätteverbenor. Syrenbuddlejan har enorma kolvar! Tänk att buddlejan såg helt stendöd lääänge i våras innan det började skjuta skott. Härligt att den överlevde vintern, den är så vacker! Runt fötterna har dessa växter gula/oranga ringblommor och orange/röd krasse. Jag gillar färgkontrasterna!
Orange och lila!
En annan snygg kombination är denna :-)
Till sist en bild på våra Discoveryäpplen! Dags att plocka?! Jag slår vad att älgen hinner före!
Idag har jag ägnat ett par timmar åt att rensa ogräs på nedredelen runt Magnolian, samt krattat och sopat, klippt gräs och sånt. Jag har en vision i mitt huvud, en dag blir det nog bra. Men det blev faktiskt ganska stor skillnad bara genom att städa upp där. Det får bli bilder en annan dag. Hoppas alla haft en skön helg! Lite för mycket regn i min smak, men annars har den varit toppen!

4 kommentarer:

Ulrika - Timjan och pioner sa...

Det blev jättefint med sköldpaddört och veronikan tillsammans tycker jag!

Carina sa...

Läckert!
Fast du, det där med regnet....nja, jag har legat ute på gräsmattan och SOLAT!!! Inte illa för att vara i slutet av augusti!

Ulrika sa...

Åh, rådjur och älgar inpå knuten - vilken idyll!
Om de håller sig ifrån trädgårdens växter, ja!
Hos oss har rådjuren faktiskt hållit sig borta hittills i år. Undrar om de sköt den "tama" geten under jakten i höstas?
Verkligt fina kombimationer! Nästa år måste jag nog ha en del rosenskära, har sett den på många bloggar och blivit nästan förtrollad.
Ulrika

Erika sa...

Vilken ståtlig kransveronika du har. Såg ut som en toppen kombination med kudden o kissarna. Är ju så svag för dem!