tisdag, augusti 14, 2012

Photo shoot

Idag har fotografen Devis Bionaz varit här och fotograferat i vår trädgård. Jag säger till när bilderna publiceras! Det har varit superintressant att gå i hasorna och se hur en professionell fotograf arbetar. Besöket ledde bland annat till att jag:
  1. Vill ha en ny kamera
  2. Borde börja använda stativ
  3. Borde vara lite noggrannare med mina bilder: komposition, ljus, skärpa, allt.
Men min vana trogen så går jag bara runt och knäpper av en massa kort, fixar lite i Photoshop och lägger upp.

På sena eftermiddagen smiter solen fram mellan träden och lyser upp solcellslamporna och mitt nya stilleben (som jag så här efter att ha sett bilden skulle vilja justera och rätta till, stolen borde jag också vrida).
En strimma ljus kan anas där borta i denna översiktsbild. Jag gillar gräsmattegången som vi sparat mellan blåbärsstigen och sandlådan, perfekt att springa på för små barnben! På vintern kan man hjälpligt åka skidor nerför.
Det låg ett vackert eftermiddagsljus på rudbeckiorna också. Kan inte se mig mätt på dem!
För övrigt så ser jag fram emot när solrosorna börjar blomma. Tänk vilka tappra stackare som stått emot hur många snigelangrepp som helst, men nu vuxit sig så här starka. Lärdom: Till nästa år ska jag ta hand om mina frösådder bättre, se till att skola om dem så det är små starka plantor jag sätter ut och inga rangliga små sprön som stått och trängts i samma godislåda!
Trädgården är verkligen toppen just nu, men jag går och tänker mycket på hur man kan göra ännu bättre till nästa säsong. Jag läser fler bloggare som är i samma tankebanor!

Oj, ser ni katten i bilden ovan?

12 kommentarer:

Madeleine sa...

Låter som att du har haft en intressant runda med fotografen. Alltid spännande att lära sig nytt!
Må så gott! :)

Nillas Trädgård sa...

Nix, ingen katt, såvida det är det svarta på bänken???
Jovisst lär man sig nya saker varje säsong, sånt man borde göra bättre till nästa... I bland kommer man i håg det och i bland inte.
Kul att få lite tips från en proffsfotograf. Jag har precis köpt mig en ny kamera + stativ och ska snart ut och leka lite med den... :-)
Ha en fin dag!

Lotta 8`) sa...

Spännande med en proff fotograf, fast jag tycker dina bilder är fina, de visar vad du ser med ditt öga, som du vill visa :) Vilken tidning?

Jo, det är ständigt förbättringsåtgärder i trädgården och det är därför roligt att läsa andras bloggar, få inspiration och tips. Skall ta ett röj hos mig med, när alla fönster är målade :) Ha en bra dag, kram :)

Hélena sa...

Vad roligt med ett fotoreportage från din trädgård och roligt att se hur ett proffs gör. Det ser jättefint ut!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Marina sa...

Det är väl så med det mesta tycker jag. Ju mer man lär sig (för man lär sig ju av att se en proffsfotograf) desto mer vill man kunna. Jag gick fotokurs i våras och ju mer jag tittar på "proffsiga" bilder och ju mer jag fotograferar själv desto mer vill jag utvecklas och kunna.

Spännande att få se när bilderna publiceras.

Kram

Carina sa...

Nähä, någon katt hittar jag inte....min brukar alltid dykia upp när det minst passar, de där gångerna när jag försöker göra mig till med kameran....tji får jag!
Kul annars det där med fotografen. Misstänker att de flesta av oss har en hel del att lära.....och mitt stilleben har jag kommite en bit på väg med, det värsta är att jag sätter mig där och bara *Stort leende*

Ha det gott

Anna Vattenkanna sa...

Det lät som en rolig dag! Det är väl så vi är funtade, man vill ju förbättra! Klar blir man aldrig och tur är ju det.

Kram

Veronica sa...

Japp! Det är stora flytt och förbättringstider i trädgården nu! Oc jag ser faktiskt katten :)

Veronica

Veronica sa...

Japp! Det är stora flytt och förbättringstider i trädgården nu! Oc jag ser faktiskt katten :)

Veronica

Veronica sa...

Japp! Det är stora flytt och förbättringstider i trädgården nu! Oc jag ser faktiskt katten :)

Veronica

Erika sa...

Jag har ju träffat dem så jag borde skämmas över att jag inte ser dem men jag tror ändå att det är det svarta på bänken.

Trädgården på Höjden... sa...

Hej Linda!
Du får gärna låna dahliabild/bilder. Bara kul!
Hälsar Åsa