måndag, augusti 13, 2012

FröpysselJag har pysslat med gullvivefröerna, nu återstår att pilla ner dem i fröpåsarna och posta breven! Jag skulle jättegärna göra ett studiebesök på ett fröföretag för att se hur denna frösamlingsprocedur går till proffesionellt, för att göra det så här manuellt är ett himla pill... men kul! Hoppas nu att fröerna gror för er som hört av sig, fröerna kommer under veckan!

I morgon väntar jag en fotograf som ska fota i trädgården och den här gången är jag redo med ett parasoll ifall det ska regna idag eller inatt! Vad gör man inte?! Sommarblommorna såg riktigt deprimerade ut efter förra veckans hällregn, men har repat sig ganska fint nu. Önskar dock att rosenskäror, buddlejan och solrosorna hade börjat blomma. Men ringblommorna blommar i alla fall på!

Annat som blommar är de snygga rudbeckiorna! Jag köpte ju dessa i sommar och de blommar så fint och lockar till sig massor av fjärilar. Jag har räknat in 12 citronfjärilar på samma gång!

Jag har haft besök i helgen och hann inte med Tusen trädgårdar. Det är kul att läsa era rapporter i bloggarna, både de som visat själva och de som varit runt och tittat. Vilken trädgårdshändelse! Jag får komma igen ett annat år!

Våra besökare var mycket nöjda när de reste hem med tåget igår, de hann med Liseberg, krabbfiske, Universeum, skogspromenad och att dessutom få se våra sniglar och snäckor var minsann också en upplevelse för de norrländska kusinerna!

2 kommentarer:

Christina sa...

Har kikat runt lite! Vilka fina rudbeckior du har! Mina ser ut lite si och så efter sommarens regn! Hälsningar Lila-Christina

Erika sa...

Du borde helt klart ställa upp med din trädgård nästa år. Du har verkligen lyckats få den att utstråla trädgårdsglädje.

Du får gärna komma förbi här o tipsa mig inför plantering i min slänt. Mina blommor hinner inte komma innan min semester är slut så vårt projekt kommer fortsätta ett tag till.