söndag, maj 03, 2009

Veckans höjdare 3 maj

1. Jag har varit på handelsträdgårdsrace med min lika trädgårdstokiga kompis. Toppen! Det borde man göra oftare :-) Fint väder har det varit också!

  • Hjälmeskulla utanför Kungsbacka. Liten handelsträdgård men rätt många träd och buskar ändå. Jag har snöat in på rödbladig fläder efter det besöket.
  • Särö trädgård. Oj, det var som ett varuhus med exklusiva trädgårdsprydnader och massor med växter. Verkligen ett toppenställe. Jättemysigt trädgårdscafé också. Ifall jag tidigare påstått att jag varit på Särö trädgård så hade jag fel. Pinsamt dålig koll, det är nämligen följande handelsträdgård som jag varit ett par gånger på och trott hetat Särö trädgård :-o

  • Nilssons plantskola i Kullavik. Jättebra utbud, men bergkörsbär hade dom minsann inte!

  • Millessons trädgårdscentrum i Onsala (ingen hemsida?). Åkte mot Onsala i vinst eller förlust, visste inte adress eller så, men vi hittade dit! Det var massor med växter! Gångarna var smala och det var fullt med växter. Massor med Magnolia bland annat. Två bergkörsbär hittade jag, dock var de lite sneda så jag ville inte köpa.

För övrigt blev det ganska billigt. Jag köpte bara två vita höstanemoner!!

2. Min tidigaste rododendron har slagit ut! Jag tror att det är ett Cunningham´s white och är alldeles marängfluffigt just nu. Knopparna är rosa och blommorna är vita. Jag tog in några kvistar och satte i en skål på bordet. Superfint! 3. Körsbärsträden blommar! Jag har dock ännu inget eget, så jag får beundra alla andras. Men precis utanför vår tomt står ett stort fågelbär och där under kan jag stå och titta upp i luften av blommande körsbär!Och här en kass bild på avstånd: Fler Veckans höjdare hittar du hos "I mitt gröna hjärta".

7 kommentarer:

Mia sa...

Trädgården börjar verkligen ta ny form. Det blir så fint Linda (och jag får en massa idéer till vår trädgård också)!

Kram Mia

Ika sa...

Så det är fågelbärs träd man ser överallt som är så stora och vita just nu? Vi såg massa stora vita träd i går när vi körde hem från svärmor. Många stora vita buskar med, vet du vad det är också? Låter som du måste besöka Mölnlycke Garden Center, såg att de hade massa körsbärsträd kvar i veckan.

Hoppas du haft en trevlig dag på jobbet.

Jillsan sa...

Vilka härliga bilder!
Mycket vacker roddis du har.
Tänkte att jag skulle läsa vidare på din blogg, gillade inlägget om din framsida.
Ha en go vecka!

Monica sa...

Du prickade in tre riktiga favoriter bland plantskolor där! Den där första i Kungsbacka är okänd för mig. Värd ett besök?
Fint med rhododendron i blom - mina är inte riktigt slagit ut än, men de är på gång!

Ha en bra dag!

/Monica

Anneli sa...

Verkligen fin rododendron du har med så många blommor. Det dröjer änn ett tag innan mina börjar att blomma.
Ha det gott!
Anneli/Backebo

Lotta sa...

Nu har du verkligen kommit igång med trädgårdsbestyren! Planer, tankar, shopping och härliga bilder :) Jag har hitills besökt Särö och Nilssons handelsträdgård och är förtjust i båda två. Åt lunch på Särö förre fredagen och visst var det mysigt där :)
Min vita Roddis har också börjat blomma - regnet i natt gjorde susens! Mer kommer väl i vecka och det behövs, så torrt som det är!
Så söta dina Primula är! Visst fick jag någon av dig på bloggträffen då du var med - men har inte sett dem... sniglarna gissar jag. Vi tänkte haft en bloggträff nu i vår men det hinns liksom inte med ;) Ha det gott, 8`)

Taklyftet sa...

Jag har faktiskt inte varit på någon av de där handelsträdgårdarna, jag får sätta upp det på min vill besöka lista till framtiden.
Du har rätt när det gäller blåregnet men det blir tufft för mig att hitta en fungerande plats för jag har en zon högre än vad du och Botaniska, vi ligger så högt. Jag får nog satsa på något säkrare kort tillsvidare.
Vi synes på plantbytardagen.
Kram Jenny