onsdag, maj 13, 2009

Fika hos Ika

Ikväll packade vi pojkarna i bilen och åkte till Ika på fika. Kul! Jag har ju bara sett hennes hus och trädgård via bloggen, men inget slår att se med egna ögon. Inte lätt att förstå t ex höjdskillnader på bild! Nu förstår jag vad hon har att jobba med! Läcker tomt med stora höjdskillnader, berg i dagen och en del naturtomt kvar (mums med blåbär!). Jag gillar deras stödmurar med kullersten. Vi behöver ju ha en massa stödmurar framöver, typ som den på bilden vore ju toppen.

Det är katten Bosse som ligger på stödmuren. Himla söt, alldeles prickig! I bakgrunden syns en Cunningham´s white och en japansk lönn. Åh, jag måste ha en japansk lönn någonstans...

3 kommentarer:

Ika sa...

Attans snabb du var!!
Bosse vet allt hur man fjäskar in sig hos folk.

Den Japanska lönnen är en busklönn och eter Trumpenburg. Har tagit sig väldigt bra så den är tacksam om man har surjord.

Tack för besöket och blommorna!!

Hanneles paradis sa...

Låter som en toppentomt :)

Thorins Trädgård sa...

Vi köpte en fantastisk liten japansk lönn på Ulriksdals Trädgård vid Kivik. Tyvärr var det någon hare som uppskattade den lika mycket som vi. Nu gäller det bara att hitta en ny som är lika snygg...

Vi var nere i Skåne tre somrar i rad eftersom våra döttrar var med på djurparkslägret i Ystad Djurpark tre år i rad. Då fanns det gott om tid att åka runt på olika trädgårdar och leta växter.

Problemet var bara att klämma in två barn och två vuxna i en Sedan tillsammans med ett mindre träd och några plantor (hmm, vi får nog plats med den här också, vad tror du?).

/Marit