onsdag, maj 06, 2009

Trädgårdshändelser

En skål med rododendron som jag tagit in.

Det är svårt att slita sig från sin egen trädgård, men nu måste man ju:

Torsdagkväll
Plantbyte i trädgårdsnätverket. Jag hoppashoppashoppas att nån kanske sått lite rosenskära. Eller har nån marktäckare som jag saknar. Själv så tar jag med mig alldeles vanliga saker*. Hoppas det kommer nån som har en ny trädgård och behöver många växter!

Fredag
I år hoppas jag äntligen att jag kommer iväg på Lisebergs trädgårdsdagar, det var flera år sen sist. Trädgårdsdagarna pågår ju hela helgen.

Lördag
Kungsbacka trädgårdsvänner har växtmarknad som är öppen för alla. Klockan 11.00-13.00 utanför Fyren i Kungsbacka (vart nu det ligger?). Här kan man säkert göra otroliga fynd! Får se om jag kommer iväg, det troliga är ju att jag målar altanen (kan vi inte vara fääärdia snart?).

* Jag tar med
primula (dom där rödgula)
randgräs (från den här rabatten)
blå iris (och nu orkar jag inte leta upp fler bilder!)
plymspirea
jättedaggkåpa
gulplister
flocknäva

7 kommentarer:

Sussi sa...

Vilka underbara rodedendron du plockat! Fönster brädan är ju jätte läcker med grabbarna,kan nog inte bli finare tror jag...
Trädgårdsdagar på Liseberg skulle jag också vilja gå på!
Tingeling Sussi

Jillsan sa...

Verkar som om du har fullt upp denna vecka, hoppas att du får tag på lite roliga planter, vad för slags marktäckare vill du ha?
Jag har vintergröna som sprider sig bra utan att kväva allt runt omkring, kan skicka en bit till dig om du är intresserad.
Ha det gott!

Ika sa...

Trädgårdstankar har flugit in och ut i huvet hela dagen, ses i kväll!

mormor Hannele sa...

Härligt att njuta inne också.

Anonym sa...

Vår trädgård är ju tillverkad av en trädgårdsmästare men vi har ju hunnit missköta den i två år nu, sbart tredje sommaren faktiskt, dessförinnan säljaren ett år innan oss. MEN om du har vägarna förbi någon gång och hittar något av värde att stjäla (dvs bit av) så är det välkommet. Lite otajmat att du jobbar min enda lediga dag dock. Men, föresten, du vill väl vara värdinna för snygga barnkläder snart? Lite extra rabatt för värdinnor nu.
Föresten, vi har ingen aning om vad som växer i vår trädgård, bara de där lapparna sitter kvar... En snygg magnolia i en tydligen ovanlig färg. Blommat på bar kvist nu.
Kram/Johanna, Mölnlycke

maria sa...

Frossar i alla dina fina bilder!!! Åhhh va jag blir sugen att greja i trädgården.. =)
syns snart
Kram

Taklyftet sa...

Jag får säga det samma, tack för i gårkväll det var jätte trevlig om än något kallt och killarna var för söta och tålmodiga. Jag hade spanat in dina primula men de hann ta slut innan jag han ta någon, men det blir fler tillfällen.
Du får ha det så kul på Liseberg och spana för mig också.
//Jenny