tisdag, maj 19, 2009

Lila

Jag hoppas på fler lilabilder vartefter blommorna slår ut.

Brunnävorna blommar i mörkt lila (fast på bilden ljusa då ljuset skiner genom). Tyvärr är brunnävan poppis bland mina rådjur, men här missade dom några blommor... Syrenen blommar i bakgrunden. Snart slår alliumbollarna ut i rabatten till höger om grusgången. Jag ser fram mot när violkungljuset slår ut! Det blir fint brevid höstsilveraxets mörka bladverk.Penseerna i zinkbaljan är fortfarande fina och passar bra i det lila temat!Något jag önskar mig hett är att vintergrönan under syrenen blommade i lila. Vilken syn!

10 kommentarer:

Inspirea sa...

Så vackert! Va kul att läsa en blogg av en annan trädgårdseintusiast! =)Vilken snygg färgmatchning, samma färg men olika nyanser. har också kikat på den lila vintergrönan, den är så fin.
Vilka härliga trädgårdstider det är nu.
Nu kan vi frossa i sommarblommor!

Lotta 8`) sa...

Jättefint har du fått Linda! Med former på både rabatter, gångar, blommor och växter!
Jasså - äter dina rådjur Brunnäva? Det gör inte mina :) Vet du, om vi träffas någon gång framöver, påminn mig då om att jag skall ge dig vit Brunnäva, de är jättefina med den lila brunnävan - lustigt med namnen ;) Jag fick ju en gång Gullvivor av dig och de har verkligen blommat så fint i år :)
Fin trädgård du besökt - visste inte att de fanns så fina trädgårdar ute på landet, min hemort förresten, Landvetter :) Vackert med alla terasser och trappor; hade jag haft gott om tid, gott om pengar och varit stark, hade jag haft så fina trappor i min slänt :) Ha en trevlig helg, 8)

Linda V sa...

Inspirea: Det lustiga är att jag inte tänkte ett smack på det lila när jag planterade rabatten förra helgen (fast det är iofs bara brunnävorna som blir lila förutom den nyköpta kungsljuset). Jag tänkte mer på vitbrokigt och kontraster och att det blir rosa blommor på sommaren. Fast när perennerna tagit sig ska jag nog ändra om lite.

Lotta: Jag försöker fota så man inte ser kaoset runtomkring :-) Jag är mycket intresserad av vit brunnäva!

Thorins Trädgård sa...

Hej, jag känner igen fotostrategin. I vissa vinklar ser det ut som om jag har en okej trädgård, i andra vinklar blir det inte riktigt lika trevligt.

Har du skapat en ny rabatt eller modiferat en befintlig? Gången ser väldigt fin ut, gillar grusgångar med tydliga kanter.

Jag har fått en rosenstekelattack på mina två rosor i en rabatt. Supersurt!!

Jobbigt med rosor för de blir alltid attackerade eller får sjukdomar av något slag. Tacka vet jag pioner.

/Marit

Två trädgårdar sa...

Hej, vilken trevlig blogg och trädgård! Brunnävor, Höstsiverax och Allium är också några av mina favortier.

Ann

Anns Gröna sa...

Hej!
Härliga bilder du tagit på lilatemat! Penseerna var så läckra - så många nyanser bilden visar.
Ha en härlig helg!
Kram
Ann

Hanna sa...

Hej!
Jag surfade efter trädgårdsbloggar för inspiration och hittade hit.
Upptäcker då att ni också har tvillingkillar, precis jämngamla med våra. Vi har tvåäggskillar som är födda 17 januari 2008!!! :-)

Jättefin blogg. Jag ska titta igenom mer vid tillfälle.
Ha det bra hela familjen!
Hälsningar
Hanna på Ekerö, Stockholm

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad fint du har, det är snart dags att anmäla dig som visningsträdgård! Den där du gjorde utflykt till var också väldigt inspirerande. Förstår att ni inte hinner hit också om din pappa fyller 70.

Linda V sa...

Thorins: Vi gjorde grusgångarna i höstas och grävde en ny rabatt (den som jag planterat i vår). Rabatten på motsatt sida om grusgången fanns redan, har bara fått utvidga lite när jag gjorde gångarna.

Väldigt trist när växterna drabbas av insekter!

Två trädgårdar: Kul att du kommenterade! Ska kika in hos dig också.

Anns gröna: Det blev läckert att fylla kärlet med samma sort. De blommar som tokiga!

Hanna: Nej men vilket sammanträffande!!! Synd att du inte har någon blogg, hade varit jättekul att se dem! Hör gärna av dig igen!

Karin: Njae... inte räcker det med en tiondel av tomten i ordning om man ska ta hem folk till visningsträdgård!!! Och nä tyvärr, har inte hunnit med några utflykter utanför Västerbotten den här resan. Vi börjar resan hem nu i eftermiddag. Hoppas allt är bra med er!

Mia sa...

Vackert! Kikar in här för första gången så jag ville lämna ett litet spår efter mig :) Kikar definitivt in fler gånger!
Ha det gott