fredag, maj 13, 2011

Färgmättat

Här kommer några vinklar från min trädgård ikväll.

Thalianarcisserna... återkommer snällt för tredje gången. Kanske är de till och med fler? Snyggaste narcissen?Lite plottrigt är det nog. Och så dyker det också upp en lyktstolpe i bilden. Snart blommar alliumbollarna. Lilla kopparlönnen framför lyktstolpen) har överlevt sin andra vinter i kruka... Stark rackare. Undrar om jag lyckas plantera den under denna säsong? Den japanska lönnen som jag köpte på rea i höstas har fått en kompis. Igår var jag nämligen hos Håkan Wallin i Benareby och shoppade. Två små träd (!) blev det också, men det får bli ett eget inlägg en annan gång.Lite samma färgkombination i astilbeskogen...Löjtnantshjärtat gillade inte alls köldknäppen förra helgen, men nu blommar den i alla fall. Rådjuren har hälsat på i denna rabatt. Inga höstanemoner i år igen.Det uppstammade krusbäret jag köpte förra året har också fått en kompis (till vänster bakom katten). Fick en liten krusbärsbuske som blev fin i pilkorg. Dock ser den lite torr och trött ut. Vattna vattna.Undrar om jag rensat tillräckligt under denna rododendron så jag kan börja plantera? Det kommer dock in kirskål från grannen. Men jag läste att man kunde döda kirskål med gräsklipp. Kanske ska testa den metoden vid tomtgränsen, låter smidigt. Har ställt bänken här vid rodden. Till sist en översiktsbild på framsidan och entrérabatten. Det har hänt nåt med lungörten, den följer inte gräsmattans form som jag skulle önska. Petigt. Försöker blunda för alla smådefekter och njuta över en plats som jag trivs rätt bra med. Härligt med helg. Hoppas kanske gräva ett spadtag eller två den här helgen. I regnet. Som behövs.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Thalia" är underbara. Har haft dem i fler rabatter men nu när jag ser dina bilder kommer jag på att de har försvunnit hos mig i år :(. Får försöka komma ihåg det till hösten...

Lotta 8`) sa...

Va - tänk om det skulle vara så "lätt" att döda kirskål med gräsklipp! Det måste jag bara prova!! Har en Ligusterhäck mot ena grannen och vem orkar rensa där? Men får jag klippt gräsmattan i helgen, så skall jag lägga ut gräsklippet där! Massor! Blir ju lite näring till häcken på köpet.
Kul med lite nya träd.
Jag vill också ha regn, får inget alls här och jag hade tänkt plantera/flytta några minder buskar i helgen. Läste på om bevattning så jag får väl dränka in planteringsgropen innan och pyssla om dem - fast jag vill ha regn........
Ha en skön helg :)

Marina sa...

Jag gillar översiktsbilder för då får man just en överblick av hur det egentligen ser ut MEN de tär inte lätt att få till bra sådana tycker jag. Det har kanske med fokus i kameran att göra?

Ha en bra helg med grävning och kanske regn!
Kram!

Erika sa...

Den minsta Löjtnantshjärtat klarade sig inte från köldknäppen men den lite större pallade trycket.
Nu får vi planera in en fika hos oss. Behöver bara få undan ett par pallar med plank först. Men S snickrar på fort ute nu.