måndag, maj 16, 2011

Trädgårdspromenad

Ikväll har vi haft trädgårdspromenad med Trädgårdsnätverket i Mölndal. När prognosen för ett par dagar sen visade hällregn och 10 grader kändes det väldigt deppigt. I stället tittade solen fram och vi fick en så härlig kväll som vi hade hoppats på! Kanske inte så ljummen, men helt okej. Tack modiga människor som öppnar upp och visar era paradis!

Får jag lov att presentera... Solrum!Från gatan kan man inte ana vad som döljer sig bakom häcken. När man rundar huset öppnar sig en helt fantastisk baksida. Trädgården är väl skyddad av buskar och träd och har olika delar, t ex ett kryddland på en upphöjd terass. Berghäll, damm och massor av spännande växter.Så fint när kvällssolen kom och lyste genom förgätmigej och astilbe.Över 40 pers var vi och det var nog lite spännande hur vi skulle kunna rymmas, men alla spred ut sig fint och det gick jättebra. Tack Lotta för att vi fick komma!Vi promenerade vidare till Rebecka och hennes smått otroliga trädgård. Hon bor i ett gammalt torp från 1800-talet och trädgården klättrar sig upp efter berget och uppe på toppen har hon en stor naturtomt och en berghäll med utsikt. På berget växer flera stora lönnar och ekar som ger trädgården lummighet och många sköna platser, t ex för hängmattan. Kan tänka mig att man behöver vila mellan varven när man släpar jord och grejer upp och ner för berget.

Många små platåer, här för komposten. Rebecka har bara bott här sedan december, och är bara i början att förverkliga alla sina idéer. Otroligt roligt att få se vad hon hittar på, brist på idéer saknas inte. Uppe på toppen fanns bland annat en damm att jobba vidare på....Och massor av space. Ett växthus på hällen. Ah. Fantastiskt.Sen gick vi vidare till Bakgården för ett fika. Bakom detta hus dolde sig en jättemysig trädgård med dammar, bäck, lusthus, lejonbrunn, hacienda, många fruktträd och växter och en fantastisk utsikt. Tyvärr hade jag inga batterier kvar i kameran så jag fick inte med mig fler bilder. Under sommaren är det café, så är ni i Mölndal så kika gärna förbi på en kopp kaffe. Quiz-kvällarna låter roliga!

Den här kvällen gav merssmak och jag hoppas fler vågar ta steget och öppna upp sin trädgård. Det är så otroligt inspirerande att se hur andra gjort!

7 kommentarer:

Berit sa...

Ni verkar ha haft en underbar trädgårdutflykt med fina trädgårdar att se.
Ha en underbar dag!!

Nillas Trädgård sa...

Ja det var fina trädgårdar. Spännande när man kommer runt hörnet och får se saker som aldrig kunnat ana :-)
Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Linda!
Kan inte du och jag och några till gå på en quizkväll?
/Johanna i M-lycke

Linda V sa...

Berit och Nilla: Det är alltid kul att se hur andra har det!

Johanna: Varför inte?! Kanske 27:e eller 3:e! Kul att komma iväg!

•lotta på solrum• sa...

det var skoj! och vilka fina bilder du tagit. skoj att se det från en annans perspektiv. bilden längst upp är ju jättemysig!

tack för hjälpen.

du glömde lite rekvisita här...

Anonym sa...

Linda, jag kan 27:e men ej 3:e.
/Johanna

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilken massa roliga "trädgårds-gäng"-aktiviteter ni ordnar!