torsdag, maj 19, 2011

Trädgårdshjälpen var här!

För ett par dagar sedan såg det ut så här... allmänt stökigt och gräsigt.Efter att Trädgårdshjälpen var här igår ser det ut så här!Den lilla grässlänten vid trappen är numer ett stenparti med gråtimjan, kattfot och lavendel (som kanske inte kommer att trivas, men det är i alla fall soligt och torrt).

På vänstersida om "uppfarten" är det lite mer gråtimjan och kattfot och resten smultron.Och intill altantrappen är det åter ett kryddland!Det var ett kryddland när vi flyttade in, men jag har aldrig skött om denna plätt. Oregano, mynta och nån slags lök har överlevt alla år. Kanske det hade fortsatt så om inte Trädgårdshjälpen kom och gav en spark i baken att fixa fint just här!

Trädgårdshjälpen är en fantastisk idé. Kopiera gärna: Dra ihop ett gäng, 4 är nog lagom. Då hinner man ganska snabbt gå varvet runt och det är inte svårt att sätta alla i arbete. Nackdelen är att det är mer sårbart om någon skulle utebli. Den som är värd bjuder på fika eller mat och står för ett projekt som gruppen kan genomföra. Det kan vara att gräva en ny rabatt, plantera en häck, rensa ogräs eller vad man nu har för behov. Vi brukar hålla på i tre timmar inklusive käk.

Där sitter jag gärna en solig och varm förmiddag...Syrenerna blommar!

6 kommentarer:

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken bra idé med trädgårdshjälpen!

Njut av syrenernas underbara doft.

Hälsar Åsa

Anngus sa...

Tack för tipset Linda.
Vi är tre på jobbet som bestämt att besöka varandras trädgårdar och kanske jobba med något projekt eller bara diskutera utvecklingsidéer med varandra.

Marina sa...

Kul med snabb förändring. Ser fint ut.

Kram!

Jutis sa...

Vilken bra idé! Det får jag fundera på...

Thi's Trädgård sa...

Riktigt fint!

Erika sa...

Ser jätte fint ut, bra jobbat tjejer! Själv har jag fått en förkylning så nu får jag ta det lite lugnt i några dagar.