fredag, maj 06, 2011

Liseberg!

Det är som fest varje gång man besöker Liseberg. Det börjar vid övergångsstället vid huvudentrén, där den gröna gubben är en kanin! Tyvärr ingen bild. Här kommer en massa blandade bilder från dagens besök.

Vacker katsura vid huvudentrén. Mycket större än vad jag tänkt till min trädgård... men det finns väl olika sorter.


Kejsarkronorna vid farfars bilar ser helt konstgjorda ut!
Det finns många japanska lönnar som man kan kolla på i motljus... Vid Lustgårdens början möts man av en slingrig kaukasisk förgätmigej och en massa balkansippor och en Magnolia. Väldigt fina perennplanteringar som man måste spana in senare på säsongen.Det går en bäck genom Lustgården. Massor av häggmispel blommade i hela parken, vilket jag inte lyckades fånga så bra på bild. Men här lite i alla fall.Sugen på fika? Jag gör sällan vågen för vita blommor, men den vita daggsalvian är otroligt läcker!Trollstämning med sånt där dimmigt vatten...Snyggaste utemöblerna. Acapulco i förgrunden, solstolen och den fina gruppen där bakom.En sån här kamin skulle också vara mysig att ha på terassen (om man hade nån). Buxbom, narcisser, stenar och trädstammar.Jag var ju på visning med andra trädgårdsbloggare. Det var lite kul, men jag vet inte vilka de andra var utom högst två. Inte några jag följer tror jag... Jag minglade dåligt! Var du där så lämna en kommentar så jag inte missar att kolla din blogg!

Efteråt anslöt resten av familjen. Det blev ett riktigt roligt besök och killarna lämnade sina nappar utan knussel. Vi får se när paniken infinner såg, fattar dom vad de gjorde?! Gick bra att somna ikväll i alla fall.


Kanske kommer det fler bilder.

4 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Hej

Roligt att träffas och få bli inbjuden. Ha det gott i solen. Kram Lotra

Anonym sa...

Vilken fin trädgård det finns på Liseberg! Jag vill gärna se den ;) Kram mlj

Anonym sa...

Hej! Jag var också där, hade en barnvagn och en liten kille som skrek nästan hela tiden... ;) Var det du som hade andra barnvagnen kanske? Jättekul att få inbjudan och trevlig visning!

Hälsningar Birgit

pharmacy escrow sa...

att vackra träd och blommor är spektakulära