söndag, maj 08, 2011

Blåbärsstigen - marktäckarna planterade

Här kommer fler bilder på blåbärsstigen. Det är fortfarande väldigt glest, visset och nyplanterat. Hoppas det tar sig och att jorden så småningom täcks av marktäckare. Och markväven ska jag försöka dölja på nåt sätt.

Stigen börjar med en iris. Runtomkring och bakom är det flocknäva. Pilväggen är till vänster.
Fortfarande letar sig lite ljus förbi träden i skogen. Flocknävorna blir så fina i motljus... ytterligare en iris borta vid muren. På höger sida blir det massor av lungört. Det ska stå ett träd här också (pinnen som indikerar ett träd är utanför bilden). Uppe till höger i bild syns första blåbärsbusken. Strax fter trädet på vänster sida (vid nästa blåbärsbuske) byts flocknävorna ut mot lite olika perenner. Mest Astilbe så att det händer lite på sommarn också. Veronica, rudbeckia, ormrot och rosenplister har jag också satt. Får se om det blir bra eller om jag koncentrerar mig helt på olika slags astilbe. På höger sida längst bort har jag satt jättedaggkåpa.
Takplåtarna är till salu, maila mig på lindastradgard@gmail.com om du är intresserad. Perfekt att täcka ved och virke! Eller ogräs... ;-) När de försvunnit kan jag ta itu med resten. Om jag har lite tid nån dag vill säga.

5 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen sa...

vilken härlig promenadväg

Ingela sa...

Vilken härligt stor trädgård du har. Så roligt att kunna göra vad man vill.
Vad fint med en egen stig. Själv har vi bara 600 kvadratmeter.
Jag har lagt ut bilder från Liseberg nu. Och även en länk till din blogg. Alltid kul med nya kontakter.
Ha det bra!

Köpa Hemsida sa...

Gud vilken stor, fin och härlig trädgård du har och blåbärsstigen var ju underbar verkligen blev mkt inspirerad skall jag ta och tala om för dig :))

Nillas Trädgård sa...

Å vad häftigt!!!
Själv står jag i begrepp att bygga en bäck... om det går.

Anonym sa...

Hur fint som helst!! Jag är väldigt inne på marktäckare nu eftersom vi håller på att gräva upp gräsmattan mellan våra buskar. Skrev ett inlägg om det här: http://timjanoakleja.wordpress.com/2011/02/25/arets-tradgardsprojekt-tips-emottages-tacksamt/, om du har tips på bra marktäckare är det mycket välkommet! Astilbe har jag inte tänkt på, vill de ha sol eller skugga?

Kram