lördag, maj 07, 2011

Satt och sått

Bilden vittnar om en skön stund jag hade med en kopp kaffe vid min nya pilvägg (ok, finishen runtomkring är inte klar, men det var sol och skönt!) rotandes i lådan med fröpåsar. Jag har valt fröpåsar och går och hämtar kameran för att föreviga detta. Så kommer min medstjälpare nummer ett och börjar rota. Sen fick lådan icke vara i fred tills jag gömde den.

Idag har jag satt potatis med hjälp av stora killarna (lilleman sov), de var faktiskt medhjälpare några sekunder åt gången! Sen planterade vi några hinkar och pilkorgar (rabarbern, hallon, krusbär). Hugo hällde ut halva påsen rädisfrön i en pallkrage (det blir intressant). När pojkarna sov sådde jag sallad, morötter och rädisa igen (där jag vill ha den!). Jag hade tänkt använda två pallkragar till (så jag får en växtföljd på fyra)), får se vad som blir av.

Missbrukar paranteser ser jag.

Annat jag fångade med kameran. Nyckelpigeboet som jag gjorde efter första Trädgårdsfredag. Inga nyckelpigor, men två snäckor. Jag använde plymspireastjälkar i brist på bambu. För små och för få hål? Fast... jag tror faktiskt nyckelpigorna har massor av hål att gömma sig i, i stenmuren. Läcker skugga bakom pilväggen. (Ska vika undan markväven.) Sen funderar jag på att plantera kaprifol och klematis här bakom. Men då förlorar man ju den randiga skuggan! Fågelbäret blommar ju också. Hittade en ny vinkel under buxbomkloten.

5 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Hoppas att du haft en bra dag! Vilket jobb ni gör, så fint.
Kram Lotta

Lotta 8`) sa...

Hihi..... du kommer få samma masseffekt av rädisor som jag fått av lejongap :)
Kom på att jag inte sått rädisor! Vi som älskar skivade rädisor i sallad, åt det senast igår.
Fint pilstaket - var hittar man dem utan att de kostar skjortan?

Jag skulle vilja ha din mailadress, kan du maila den till mig? lottastradgard@hotmail.com

Idag skall vi segla! Får klä mig varmt för det är kallt på havet. Ha en skön söndag :)

Iréne JB sa...

Gillar ditt pilstaket, så jag ställer samma fråga som Lotta: Var går det att få tag på pilmattor? Skulle kunna tänka mej att härma dej :)
Och visst är det underbart med stjälpredor!

Ingela sa...

Hej Linda!
Kul att du hittade min blogg. Det var väldigt trevligt på Liseberg, men det blev inte så mycket tillfälle att prata med dom andra.
Jag har inte hunnit lägga ut några kort på Liseberg än, men det kommer så småningom. Har hållit på att så och plantera från morgon till kväll. Ska fortsätta med det sista idag.
Ditt pilstaket var fint. Men vi beställde ju våra från ett företag så det är ju inte konstigt om det är lite kraftigare.
Fin blogg du har.

Linda V sa...

Jag köpte pilstaketet på Hornbach förra säsongen, få se hur länge det håller. Den är vävd med kraftig ståltråd och köpt på rulle. Minns inte vad den kostade... nånstans mellan 500kr och 1000 kr :-o

Vilken härlig dag idag, nu snabbt ut igen :-)