lördag, maj 14, 2011

Får jag lov att presentera...

...två träd! Jag tog mig ur den värsta trädvåndan, begav mig till Håkan Wallin och shoppade. Det blev två små träd och en liten japansk lönn som jag skrev i förra inlägget. Det är nu som tålamodet får visa sig, för det tar ju några år innan de känns som träd. Nu är det ju bara två pinnar med lite löv. Det tredje trädet jag köper ska vara lite större har jag tänkt.

Först en katsura med stora blad för 150 kr. Det blir ingen minikatsura utan ett stort träd med tiden. Sen hade jag tagit en manchurisk strimlönn men började vela och hittade ett annat träd som gav mig lite mer feeling. En shirasawalönn! Han hade en uppväxt sådan på sin norrgavel som var helt ljuvlig. Så ljusa fina blad att stå under. Jag hade ingen kamera med mig, men hittade en bild (mobilkameran) från när jag var där för två år sen. Här är min lilla pinne. Nå. Vad ska jag hitta för kompis till dessa två?

6 kommentarer:

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilka fina träd! Härligt när du visar hur solen skiner genom löven.
Hade en hel del olästa inlägg att gå igenom, att du hinner med så mycket när du har dina "medstjälpare" i släptåg :-)

"Infing" sa...

Härliga träd!

Jag har flyttat min Katsura 4 ggr men nu har den äntligen hittat rätt plats och börjat växa rejält, längtar nästan till hösten då den börjar lukta pepparkaka :-)

•lotta på solrum• sa...

snygga träd!
har också fått en ny vill-ha grej på listan.
thalianarcisserna!

Eva och Stefan sa...

Oj vad fint det kommer att bli!

Anngus sa...

Så bra med närbilder på löven, så fina färger och kanter. Tiden går fort och snart har du stora träd vid din stig.

Anette sa...

Ah Shirasawa...Välkommen i klubben...