tisdag, februari 20, 2007

Trädgård att längta till

Äntligen kom kursen igång! Det är en komprimerad variant så vi träffades ikväll för att sen köra 10-15 på lördag och söndag. Kursen avslutas sen i maj då vi åker på studiebesök till Derome plantskola i Veddige. Jag googlade och gissar att det är hit vi ska, men jag är inte helt hundra.

Ikväll var det allmän information. Kursledaren tipsade bland annat om böcker och tidningar, även danska och engelska. Sen fick vi berätta om våra trädgårdar och därefter visade hon bilder på olika miljöer och odlingsvärda buskar och växter. Till på lördag ska vi fixa en bygglovskarta som vi kopierar upp till skala 1:100. Då kommer hon gå genom mer grundligt vad man ska tänka på när man planerar trädgården och ge exempel på växter. Till på söndag ska vi sen göra egna planer som vi får chans att visa och diskutera. På söndag går vi också genom växtkomposition, gestaltning och färglära. Det kommer att bli en intensiv trädgårdsvecka. Det roligaste blir nog ändå att träffa andra likasinnade och få höra om allas projekt och planer!

Jag höll låg profil om bloggen, men det var en tjej som efteråt kom fram och frågade om det är jag som bloggar. Kul! *vinkvink* Undrar om det är fler av kursdeltagarna som läser bloggar? Jag får nog tipsa dem om det ändå :-D

För övrigt så kom kylan hit idag. Jisses, det är verkligen iskallt!

5 kommentarer:

Nettan sa...

Vad roligt det låter!
Har försökt mig på en kommentar tidigare längre ner i bloggen men det verkar inte fungera. Hoppas att detta funkar. Fina bilder på vårtecken!!! Lånar gärna Kåö å krasse om jag får. Ha en trevlig vecka

Karin A sa...

Kul att gå på kurs! Det hade jag gärna gjort. Du googlade till rätt sida. Jag brukar åka ner till Derome någon gång ibland. Det brukar finnas mycket kul där och miljön är så trevlig. Fin inspirationsträdgård har de med...

Sara sa...

Den kursen låter ju hur rolig som helst!! Klart du ska göra lite reklam för din blogg och bloggandet i övrigt också! :)

Maria H sa...

Haha, måste ju lämna en kommentar nu när du vet att jag är inne och kikar så ofta. :)
Tog fram min fina tomtkarta som jag fått från kommunen och insåg efter ett tag att det inte finns någon skalbeteckning. Så idag blir det ringande till kommunen för min del.
Syns på lördag!

Linda V sa...

nettan: Jag beklagar verkligen problemen med kommenteringen. Jag kommer över med boken någon dag.

karin a: Tyvärr tror jag det blir svårt att hålla sig från att shoppa :-o Jag med mina fröer ska ju inte behöva köpa en enda planta i år!

sara: Vi får se... :-)

maria h: HEJ!! Jag märkte samma sak och ringde kommunen. Jag måste ha ringt ganska snart efter dig! Gubben var hur bra som helst. Han trodde att han kunde skriva ut direkt i 1:100, men min tomt rymdes tyvärr inte så jag fick den i 1:200. I morgon får jag inte glömma förstora den på jbbet.