tisdag, februari 13, 2007

The nose is gone!

Näsan är borta! Ovanför vedspisen har funnit en slags kåpa som nu fick ryka när vi tog bort innertaket i köket.

Det skulle vara fint att ha sånt här trätak, men vi måste täta innertaket noga så att inte fukten från huset går upp på vinden. Vi lägger på en masonitskiva och målar vitt som det är i resten av köket (vi har bara behövt riva hälften av innertaket i köket). Vårt hus har fyra olika innertak och det är inte så hög prio att fixa nya innertak i hela huset.

K har retat sig på denna kåpa som han kallat för näsa. Den är fejk och har inte haft någon funktion. Jo, som en plats åt mina hjortar från Cosas! Var sjutton skall jag ha dem nästa jul?

5 kommentarer:

Hannele sa...

Hur det är med fukt och trätak måste väl någon veta. Att luften cirkulerar, är ju också viktigt. Det var ju de alltför täta husen, som orsakade problem.

carina sa...

Men, vad mysigt ert kök ser ut! Fler bilder, pliiiis!

Den där fukten var kanske inte lika kul. Vad var det som hade hänt?

Vårt hus har oventilerad takfot (himla smart, förre ägaren var mycket för att täta överallt) och jag är lite halvnervös för vad snickarna kommer att hitta på vinden när ombyggnationen väl kommer igång.

Linda V sa...

hannele och carina: Vad som hänt är att det regnat in i skorstenen och runnit ut på vinden genom ett hål i skorstenen. Därför har vi fått fukt i innertaket och måste göra om.

Visst är det viktigt med god ventilation. Dock vill man ju inte elda för kråkorna så en bra isolering uppe på vinden vill vi ha. Ett jättevanligt bekymmer för många husägare är när fuktig inomhusluft (t ex från diskmaskin, matlagning och badrum) åker upp på vinden och kondenseras så det blir fukt och påväxt i bjälklaget. Rådet är alltså att täta upp till vinden så att inte inomhusluften tar vägen upp på vinden (den ska ventileras ut på annat sätt) och se till att det är god ventilation uppe på vinden.

carina: Jag tycker det är lite nervöst med interiörbilder så jag smyger bara in dem lite hör och där. Har inte för avsikt att göra hemma hos-reportage. Du får komma hit istället :-)

carina sa...

Inget hemma-hos. Disappointed ;^) Men jag förstår dig helt klart, det är vettigt att ta det lite lugnt med att hänga ut allt i cyberspace.

anneli sa...

Å, fy vad trist! Jag tycker ni ska sätta upp en ny kåpa, fast i svartplåt. Det är så himla snyggt! Och varför inte bocka plåten en aning längst ned så det bildar en liten fris för hjortarna?